OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

OBRT U SLUČAJU UBISTVA POGREBNIKA Ubio ga komšija, a saučesnik u zločinu je radio u njegovoj firmi

Sava Gačanina, pogrebnika iz Užica, čije ubistvo je rasvetljeno posle deset meseci, života je najverovatnije koštao novac koji mu je ubica dugovao za automobil, saznaje „Blic“. Kako saznajemo, ubica je za pomagača imao i čoveka u kog je Gačanin, u Užicu poznat pod nadimkom Savo Grobar, gajio veliko poverenje – svog radnika!

Policija u Užicu uhapsila je V. B. (31) iz Prijepolja pod sumnjom da je 14. januara ove godine, u prostorijama pogrebnog preduzeća „Konkordija“, hicima iz pištolja usmrtio vlasnika ovog preduzeća Sava Gačanina. Osim njega uhapšen je i M. Č. (32) iz Užica koji je znao ko je počinilac zločina, a nije ga prijavio.

Gačaninovo beživotno telo pronađeno je dan posle ubistva, a zatekao ga je jedan njegov rođak.

Najpre se mislilo, premda je Gačanin bio srčani bolesnik, da se radi o prirodnoj smrti, ali je odbukcijom utvrđeno da je pogrebnik ubijen sa dva metka u glavu, ispaljena iz malokalibarskog pištolja iz neposredne blizine.

Bilo je jasno da je kobnog dana Gačanin ubici otvorio vrata svog poslovnog objekta, u okviru koga je i živeo, ali ne i da li ga je poznavao ili ga je primio kao mušteriju. Međutim, sada je ovaj misteriozan zločin razrešen.

– Savo je V. B. prodao automobil, a dogovor je bio da mu ovaj novac isplati iz nekoliko puta. Jednu od rata V. B. je trebalo da mu donese do 15. januara, ali se ispostavilo da tog dana nije došao da bi namirio deo duga, već je došao da ga ubije – rekli su nam nezvanično u preduzeću pokojnog Gačanina.

Policija je, saznaje „Blic“, duže vremena znala ko je ubica ali je zbog nedostatka neoboroviog dokaza čekala sa hapšenjem.

Radnik znao ko je ubica, ali ga krio i pravio se iznenađen kada je pronađeno telo

V. B. je pao u šake policije pošto je o zločinu „propevao“ bivši Gačaninov radnik M. Č. koji je dobro znao ko mu je ubio gazdu, ali je o tome ćutao.

– Sumnja se da je M. Č. znao da V. B. priprema izvršenje krivičnog dela, da je nabavio pištolj, kao i da je sa njim prisustvovao probi vatrenog oružja. Takođe, M. Č. se tereti da V. B. nije prijavio iako mu je on priznao ubistvo – saopštila je policija.

A da situacija bude još bizarnija on je bio zaposlen u pogrebnom preduzeću „Konkordija“ kao vozač sve do februara ove godine, a čak je, nakon ubistva, prevozio telo svog šefa do groblja!

– Bio je Savov čovek od poverenja. Na dan kada je ubistvo rasveljeno M. Č. se pojavio na poslu praveći se da ništa ne zna, a odlično je znao da mu gazda leži mrtav. Kada je telo pronađeno ponašao se zatečeno kao i svi mi. Toliko poverenje je uživao u firmi da mu je ukazana i čast i da Sava na dan sahrane vozilom za prevoz pokojnika preveze do groblja, čak mu je bio i na sedmodnevnom pomenu. Četrdeset dana posle ubistva M. Č. je napustio preduzeće – kažu u firmi „Konkordija“.

Meštani u šoku: Nikada ne bi pomislili da je on ubica

Ovo preduzeće nalazi se i užičkom naselju Senjak, par stotina metara od kuće u kojoj živi V. B. S obzirom da se ovde iz Prijepolja doselio na miraz, u kuću žene i njenih roditelje, i da je neretko bio odustan, ni meštani ovog dela grada ga ne poznaju puno.

– Pričao je da se bavi preprodajom automobila, da povremeno radi u Crnoj Gori, nekada smo viđali da taksira. Supruga mu je divna žena, imaju malo dete, tast mu je čovek za svaku pohvalu – komentarisali su juče komšije V.B.

Ni kada se u nedelju pojavila policija pred njegovom kućom, ni u ponedeljak kada je su ovde bili inspektori u civilu, niko ni naslutiti nije mogao šta se dešava.

– Ne verujem da bi iko u ovom kraju mogao da posumnja da je on ubica. Redom smo zatečeni – rekle su nam komšije mladića uhapšenog za ubistvo.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica/FOTO: M. CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uhapšen još jedan učesnik užičkih protesta

Oglasna Tabla

19 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

TAČNO PRE 60 GODINA: Na današnji dan, 7. avgusta 1960 godine otvorena je užička plaža

Oglasna Tabla

Guča 2020. bez Sabora: Kako Srbi pišu istoriju

Oglasna Tabla

Jedan od smešnijih srpskih izraza „Nadrljao kao Žuti“, potekao je iz veoma tužne priče o mladiću neupućenom u naše običaje

Oglasna Tabla

Od Užica 300.000 dinara za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Maline u čokoladi: Neodoljive domaće praline koje ćete obožavati (VIDEO)

Oglasna Tabla

Danas isplata 60 odsto minimalca za više od 235 hiljada preduzeća

Oglasna Tabla

MUP Srbije povodom stradanja ptica saopštio da nije nadležan za kontrolu preleta helikoptera

Oglasna Tabla