Home / FOTO RAZGLEDNICA / OBJAVLJEN PRVI IZVEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA PREMA GRAĐANIMA

OBJAVLJEN PRVI IZVEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA PREMA GRAĐANIMA

Grad Užice je pripremio prvi model Izveštaja o izvršenju budžeta prema građanima, koji će biti redovno objavljivan na veb stranici gradske uprave. U cilju što veće transparentnosti i otvorenosti ka građanima, izveštaj obuhvata sve prihode i primanja, rashode i izdatke budžeta grada po mesecima, kao i njihov sumarni prikaz.

Ovo je nova praksa u radu gradske uprave Užice, koja je među prvima u Srbiji uspostavila ovaj model sa ciljem da doprinese podizanju nivoa informisanosti i uključenosti građana u upravljanje lokalnim finansijama. Najveća prednost samog Izveštaja jeste njegova prilagođenost građanima, jer su svi podaci prikazani na jednostavan i razumljiv način, kroz upotrebu grafikona i tabela radi lakšeg snalaženja. Takođe je planirano da ovi mesečni izveštaji budu dostupni i u štampanom formatu i distribuirani u prostorijama gradske uprave, ali i šire.

Grad Užice je ovu metodologiju razvio uz tehničku podršku Projekta reforme lokalnih finansija RELOF, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SECO).

Izveštaj o izvršenju budžeta prema građanima možete pogledati OVDE.

Podeli članak

Komentari

www.rceurope.rs