7.4 C
Uzice
март 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Obeležavanje Svetskog dana džeza

Širom sveta 30. aprila se obeležava Svetski dan džeza, koji je 2011. godine ustanovio UNESCO sa ciljem da se istakne uloga džeza u ujedinjavanju ljudi cele planete.

Svakog 30. aprila ukazuje se neophodnost interkulturnog dijaloga, međusobnog razumevanja, džez se prepoznaje kao sredstvo promocije mira, dijaloga među kulturama, kao umetnička forma koja poštuje različitosti, ljudska prava i dostojanstvo i promoviše slobodu u izražavanju.

I ove godine užičko Udruženje ljubitelja džeza će obeležiti ovaj datum prigodnom manifestacijom koja će se održati 26. aprila sa početkom u 20 časova u Gradskom kultunom centru, u okviru koje će biti otvorena izložba slika Dragana Nešića i koncert Kvarteta Uglješe Novakovića sa gostom gitaristom Mladenom Pecovićem. Ulaz je slobodan a izložba će biti otvorena do 9. maja  u klubu Gradskog kulturnog centra.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla