17.8 C
Uzice
мај 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Obaveštenje za proizvođače malina

Udruženja poljoprivrednih proizvođača ,,Užice“ i ,,Limska Dolina“ dužni su da obaveste poljoprivredne proizvođače i javnost povodom novonastale situacije prouzrokovane dezinformacijama koje je izneo gosn, Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije ,,Malinara Srbije“.

Pomenuta udruženja obaveštavaju da je u Ministarstvu poljoprivrede dogovorena pomoć u đubrivu i sadnom materijalu iz robnih rezervi ali da zvaničkih informacija iz nadležnih institucija još uvek nema, tako da ni lokalne samouprave nisu dobile zvanično potvrdu kada će se, da li će se i na koji način deliti pomoć ugroženim poljoprivrednim proizvođačima. Sve dezinformacije koje iznosi gosn. Dobrivoje Radović plod su njegove mašte ili želje da po ko zna koji put prevari narod i napravi razor između proizvođača i udruženja koja se istinski bore za opstanak srpskog malinarstva. Takođe, pomenuta udruženja nemaju nikakve veze sa novonastalom situacijom i članovi upravnih odbora ne stoje iza bilo kakvih spiskova koji se prave ni količine đubriva koja će se deliti sve dok se u Vladi Republike Srbije ne donese zvanična odluka. Ovom prilikom obaveštavamo sve poljoprivredne proizvođače da novac koji uplaćuju kao taksu prilikom upisa za dodelu đubriva uplaćuju na svoju odgovornost.

Želimo da poručimo poljoprivrednim proizvođačima da će svi imati pravo na pomoć, bez obzira da li su članovi udruženja ili ne, ukoliko se ista odobri od strane nadležnih državnih institucija i ukoliko poljoprivredni proizvođači budu ispunjavali uslove propisane zakonom i pravilnicima. Kada pomoć zvanično bude odobrena proizvođači će biti obavešteni o vremenu, načinu i pravilniku raspodele pomoći preko nadležnih insititucija a i preko udruženja.

Od svog osnivanja Udruženja poljoprivrednih proizvođača ,,Užice“ i ,,Limska Dolina“ borili su se za cenu i pomoć poljoprivrednim proizvođačima ali nisu saglasni sa idejom da se pomoć deli preko udruženja već preko nadležnih institucija da ne bi došlo do bilo kakvih zloupotreba i kompromitovanja udruženja i njihovih članova.

Unapred zahvalni,

Članovi udruženja

Izvor: Zlatiborski Eko agrar

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Usvojeno: Doživotna robija za najteža krivična dela

Oglasna Tabla

Saznajemo penzije će od 2020. rasti po „švajcarskom modelu“, a evo šta to znači

Oglasna Tabla

Uništeno 80 odsto roda malina, država da proglasi stanje elementarne nepogode

Oglasna Tabla