14.8 C
Uzice
март 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

NOVI REŽIM RADA UŽIČKIH KAFIĆA

Odbornici Skupštine grada Užice usvojili su odluku koja bi trebalo da „pomiri“ građane koji se žale na buku iz kafića i barova u noćne sate i volju ugostitelja da rade što duže.

Kafići će kao i do sada, radnim danima raditi do ponoći, vikendom i dva sata duže, s tim što će ubuduće 30 minuta pre fajronta u njima morati da se gasi muzika i prigušeno svetlo.

 ROJAL

Barovima čiji su vlasnici iskoristili rupu u zakonu da noćne klubove registruju kao „objekte za pripremu brze hrane“, zabranjeno je glasno emitovanje muzike. Ostavljena im je mogućnost da diskoteke preregistruju u barove, čime će moći da rade do 03.30, s tim da muzika i svetlo moraju biti utišani pola sata ranije.

 

– Odluka o radu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata bila je na dnevnom redu jedno od prehtonih sednica užičke skupštine ali je skinuta zbog pokušaja da iznađemo najbolje rešenje da zadovoljimo i građane koji su se žalili zbog glasne muzike i ugostitelja čiji je interes duže radno vreme. Ovo rešenje se pokazlao kao najpribližnije da se zadovolje obe strane – objašnjava Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada Užica.

Jedan od bitnih razlog zbog koga radno vreme nije skraćeno je činjenica da puno mladih, posle zatvaranja užičkih lokala, noćni provod nastavlja na Zlatiboru, često pod dejstvom alkohola što je uzrokovalo brojne saobraćajne nesreće.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica/foto:M. Cvetković/RAS Srbija

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Lovac deci u vrtić doneo prepariranog vuka, a onda su krenuli napadi na društvenim mrežama (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prijavite se na obuku „Wine Service“ 15. aprila u Užicu

Oglasna Tabla

KRAĐA U UŽICU: Mladići opljačkali vrtić

Oglasna Tabla