22.2 C
Uzice
јул 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

NOVI GRADSKI PLATO U ČAST SKLAVKU

Užice – Radovi na izgradnja novog platoa ispred gradske uprave napreduju u skladu sa planom, tvrdi prvi čovek Užica Tihomir Petković.

On kaže da je svestan da su mnogi Užičani nestrpljivi, međutim s obzirom da se na tom mestu nalazi čvorište kojim prolaze brojne instalacije, gradnja ne može da ide bržim tempom  nego što je propisano.

„Planirano je da se završi u roku od dva meseca. Radovi na platou su finansirani po pola iz nadležnog ministarstva, dok je druga polovina iz budzeta grada“, rekao je za Glas zapadne Srbije Petković.

On je istakao da će novi plato biti posvećen prvom pomenutom Užičaninu Sklavku.

„Ne znamo za sigurno čime se Sklavko bavio, ali je on u dubrovačkim dokumentima 9. oktobra 1329. godine pomenut kao neki Slavko iz Užica koji je svojoj ženi Milojki garantovao novac u Dubrovniku. Zbog toga je 9. oktobar uzet i za datum kada se obeležava dan grada“, rekao je gradonačelnik.

Petković je izrazio i lično zadovoljstvo jer je to bila dugogodišnja ideja proslavljenog akademika i počasnog građanina Užica Ljubomira Simovića, koji će napisati tekst za ploču koja će biti postavljena u znak sećanja na Sklavka.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Prva solarna klupa na Mitrovcu na Tari

Oglasna Tabla

U narednij školskoj godini jedan raspust manje

Oglasna Tabla

21. jul – glavni Saborski dan, a večeras koncert Dejana Matića

Oglasna Tabla