11.6 C
Uzice
јул 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Nova Varoš dobija akreditovani univerzitet

Univerzitet za poslovne studije iz Banja Luke od ove jeseni otvoriće u Novoj Varoši izdvojeno odeljenje čime će se steći uslovi da mladi iz ove opštine nakon završetka srednje škole ostanu u svom gradu i tu upišu studije. Reč je o akreditovanom univerzitetu sa međunarodno priznatim diplomama. Budućim brucošima na raspolaganju će biti sedam smerova i to fakultet za poslovne i finansijske studije, fakultet za primenjenu ekonomiju, fakultet za informacione tehnologije i dizajn, fakultet za ekologiju,fakultet za novinarstvo i komunikologiju, fakultet za turizam i hotelijerstvo i fakultet pravnih nauka.

Upisni rok je krajem juna i početkom septembra. Takođe svi oni studenti koji su završili strukovne studije mogu upisati četvrtu godinu akademskih stuja na ovom univerzitetu u Novoj Varoši.

Inače ovo je šansa za sve roditelje koij nisu u prilici da zbog visokih troškova koji prate studiranje, svojoj deci omoguće školovanje van Nove Varoši, da to sada učine u svom gradu. Posebno zanimljiv smer mogao bi da bude fakultet za turizam i hotelijerstvo obzirom na ekspanziju turizma koju beleži poslednjih nekoliko godina ova opština, te deficit školovane radne snage koji muči ovdašnje hotelijere.

Izvor: PP Media

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za godinu i po oduzeto 560 litara rakije bez deklaracije

Oglasna Tabla

Oduševiće vas palenta kolač sa voćem: Novi način za pripremu starog jela!

Oglasna Tabla

Uvode se platni razredi tokom 2020.

Oglasna Tabla