2.7 C
Uzice
фебруар 16, 2019
Užice Oglasna Tabla
BAJINOBAŠTANSKE VESTI

NIZ USPEHA BAJINOBAŠTANSKIH GIMNAZIJALACA

Gimnazija „Josif Pančić“ iz Bajine Bašte godinama važi za prestižnu srednjoškolsku ustanovu čiji učenici postižu zapažene rezultate na brojnim takmičenjima od matematike i srpskog jezika pa do sportskih disciplina na Školskim olimpijadama. Ustanova koja nosi ime slavnog srpskog botaničara i prvog predsednika Srpske kraljevske akademije važi za jednu od najuspešnijih škola u Srbiji po uspesima učenika na matematičkim takmičenjima kao i po prohodnosti iz ove škole na fakultete u Srbiji.

Ni ova školska godina nije drugačija pa je njen kraj prilika za sumiranje rezultata i pohvle najboljim đacima i profesorima što je i učinjeno u Gimnaziji „Josif Pančić“. Iz velikog broja takmičenja i postignutih uspeha izdvojićemo samo najvažnije.

Na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture koje je držano u Tršiću prvo mesto osvojili su Jelena Tenić (IIv) i Stefan Nikolić (IIv), drugo mesto Isidora Ristić (IIb) a treća je bila Jovana Jovanović (IIIv). Zaslugu za ove velike uspehe imaju i profesorice Dana Jovanović i Jelena Marković.

Na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima uz vođenje od strane istih profesorica Stefan Nikolić (IIv) je zauzeo prvo mesto a Marija Vujić (IIb) treće mesto.

Na regionalnoj NIS olimpijadi iz ruskog jezika treće mesto je zauzeo Aleksandar Jovanović profesorke Nevene Aleksić.

Ekipa Gimnazije Josif Pančić ekipno je zauzela drugo mesto na „Arhimedes“ takmičenju iz matematike sa ukupno 354 bodova. Pojedinačno je u okviru prvog razreda Jelena Nešković dobila pohvalu, u drugom razredu je Stefan Nikolić osvojio treću nagradu a Jovan Đorđević je kod trećih razreda osvojio drugu nagradu ali faktički prvo mesto jer nije bilo prve nagrade. Dejan Jovanović je osvojio drugu nagradu kod četvrtih razreda.

Profesori matematike zaslužni za ove uspehe su Miloš Tanasijević i Jelena Stojkanović. Profesor Tanasijević je takođe vodio Jovana Đorđevića koji je i na Republičkom takmičenju iz matematike bio najbolji i osvojio prvo mesto.

Da gimnazijalci iz Bajine Bašte pored nauke odlično stoje i sa sportskim disciplinama najbolji dokaz su mladi karatisti i strelci.

Na Školskoj olimpijadi u karateu uz pratnju profesorice Milje Petrović Đorđe Radovanović je osvojio drugo mesto a Jovan Njegić treće mesto. Profesorka Petrović je vodila i ekipu Gimnazije u streljaštvu koja je u sastavu Đorđe Todorović, Nikola Jakovljević i Savo Simić osvojila prvo mesto ekipno na republičkom takmičenju.

Izvor:Drina Info
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Manastir Rača

Oglasna Tabla

Oružana pljačka prodavnice u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

KOLEKTIVNA BEŽANIJA U NEMAČKU Od 200 meštana sela kraj Bajine Bašte čak 30 mladih ljudi batalilo malinjake i otišlo u svet

Oglasna Tabla