13.3 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Neverovatno: Požega deset godina nema logopeda, roditelji traže od ministarsta da reši problem

Požega – Prosto je neverovatno da jedna Požega koja broji 40.000 stanovnika nema zaposlenog logopeda u Domu zdravlja.

Roditelji u Požegi koji ovih dana treba da obave sistematski pregled dece za upis u prvi razred osnovne škole, za potvrdu od logopeda moraju da idu ili kod privatnika ili u Užice, zbog čega su brojni građani ogorčeni i traže od ministarstva da reši taj problem ako se već država zalaže za porast nataliteta.

Direktor Doma zdravlja u Požegi dr Aleksandar Antonijević izjavio je da ova ustanova već deset godina nema logopeda i da roditelji mogu da dobiju uput za Užice.
„Od kada je prethodni otišao u penziju na njegovo mesto nije mogao da bude primljen niko. To jednostavno ne zavisi od nas. Mrežom zdravstva od 2005. godine našem Domu zdravlja kao i sličnim ukinut je logoped. Defektologa odnosno logopeda ima samo Zdravstveni centar Užice“, navodi Antonijević.

Prema njegovim rečima novom sistematizacijom tražen je logopeda, što je činjeno i ranije.

„Sve zavisi od Zdravstvenog centra Užice, jer smo mi pod njihovom ingerencijom i Ministarstvom zdravlja. Mnogi roditelji misle da je to do nas, međutim mi smo samo radna jedinica u okviru ZC, nismo pravno lice, možemo samo da predlažemo i iskazujemo potrebe, što i radimo“, zaključio je Antonijević.

Inače, na teritoriji Srbije domovi zdravlja ne pripadaju više Regionalnim zdravstvenim centrima već su prešli u nadležnost lokalnih samouprava. Takav nije slučaj sa domovima zdravlja u Požegi, Kosjeriću, Arilju, Bajinoj Bašti, Priboju, Prijepolju, Novoj Varoši, Sjenici i Čajetina jer su oni još pod Zdravstvenim centrom Užice.

Izvor:Glas zapadne Srbije/foto:ilustracija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Užicu otvorena izložba „Banjaluka 1918“

Oglasna Tabla

Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Oglasna Tabla

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla