17.4 C
Uzice
септембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Nešić pita glavne u Slobodi: Gospodo, odakle dug od milion evra

Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica, javno pita glavešine i njihove pretpostavljene u Slobodi.

Novo leto, ponovo greje kraj Đetinje. Fudbalske teme, kako se koja sezona najavljuje, sve su glasnije, temperatura u julskim danima opet prati crvenu liniju. Bankrot, fuzija, nemaština, opšti kolaps, reči od kojih glava može da (za)boli, odavno su prateći dekor Slobode i opis njene današnjice.

Došlo je vreme da se računi podvuku. Bez ustezanja i alibija! Ovog puta, po narodnoj „doterali cara do duvara“, najviše se očekuje od najodgovornijih – vodećih ljudi užičkog (još uvek) prvoligaša. Po logici stvari, ping-pong loptica našla se i u dvorištu gradskog vođstva…

Za sada bez krupnih reči i komentara, iako aktuelna slika i prilika, traži mnogo više od pukih konstatacija. I ponajviše odgovor na pitanje – ko je kriv i kakve će posledice snositi za blokadu klupskog računa, čiji iznos je juče delovao zapanjujuće.

Slobodin račun ne funcioniše 1.099 dana, sa ukupnim zaduženjem od 66 miliona dinara!

– Postoje pojedinci, gospodari života i smrti u Slobodi duže od dve decenije! U klubu egzistiraju i neki sa bogatom zbirkom tužbi i presuda protiv Slobode. A, kakvog li beščašća, upravo su tim ljudima usta pune ljubavi. Prema Slobodi, u tobož nekakvoj borbi za opstanak kluba – razočaran je Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.

Drugi čovek grada na Đetinji energično odbija teze da težište krivice leži u lokalnoj vlasti.

– Nedopustivo je da se u lociranju uzročnika problema u Slobodi upire prstom ka gradonačelniku Tihomiru Petkoviću i njegovim saradnicima. Odakle dug od milion evra? Nije valjda nastao tek tako, sam od sebe. Valjda onaj ko je donosio pogrešne poslovne odluke, ko je dovodio igrače, sklapao štetne ugovore, postavljao i otpuštao trenere, određivao cenu igranja u Slobodi, mora da preuzme i odgovornost. Da se suoči sa realnošću i Slobodom kakva je danas.

Sa gnušanjem Nešić odbija konstatacije da neko iz grada, i on lično, hoće da ugasi klub sjajne tradicije.

– Lično, već duži niz godina, ne slažem se sa principima i vrednostima na kojima je Sloboda poslovala. Zato me već tri sezone, iako samo za Slobodu navijam, nema na stadionu kraj Đetinje. Ne bih voleo da posežem argumente o, nažalost, izlizanoj i svesno uništenoj tezi o „ljubavi prema Slobodi“, iako moji koreni, znatno iz prošlosti, baštine tradiciju poštovanja i navijanja za gradski klub. Po prirodi posla, racionalno i trezveno, osećam i ovog puta obavezu da postojećem problemu pristupimo maksimalno odgovorno… Teške reči i već izlizana busanja u grudi neće doneti ništa dobro…

Finansijski kolaps, uz već viđene i do kraja nerazjašnjenje presude protiv Slobode, zahteva konretno rešenje.

– Dužni smo da zaštitimo buduće generacije i onemogućimo bilo kakvu pretnju posledica pogrešnih odluka prethodnika. Moramo da budemo realni, svesni okolnosti i aktuelnog trenutka, u isto vreme odgovorni prema građanima Užica, uzimajući u obzir mogućnosti i odgovornost poverenih nam funkcija. Dužni smo da Slobodi i užičkom fudbalu omogućimo dugoročnu perspektivu. Ovako više ne može… – najavio je Nemanja Nešić jedan od pravaca rešenja Gordijevog čvora kraj Đetinje.

Izvor: zurnal.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Glumica Branka Veselinović-Dečije srce u nedrima stogodišnjakinje

Oglasna Tabla

Užičanin Dragan Marković živi u Vankuveru i daleko od rodnog grada neguje i čuva srpsku tradiciju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Gurmanski putevi vode u selo Mačkat

Oglasna Tabla

Titovi dugovi stigli na naplatu

Oglasna Tabla

Završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Pehari za sve užičke klubove na reliju Đerdap 2019.

Oglasna Tabla

Fondacija „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“ pokreće humanitarnu akciju u Užicu

Oglasna Tabla

Oko 90 odsto stambenih kredita u švajcarskim francima prebačeno u evre

Oglasna Tabla

Informatičari Srbije najbolji na Balkanu

Oglasna Tabla