8.8 C
Uzice
април 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Nedimović i Ljajić sutra u Kosjeriću o ceni maline

Kosjerić – Razgovori između malinara i Vlade RS o ceni i neadekvatnom klasiranju maline se nastavljaju, ali ovaj put u Kosjeriću. U ovu opštinu zlatiborskog okruga sutra stižu Branislav Nedimović i Rasim Ljajić koji će sa predsednicima opština Kosjerić, Požega, Arilje i Ivanjica pokušati da reše goruće probleme srpskih malinara.

Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić ističe da za razliku od drugih, ovdašnji meštani nemaju veliki problem sa klasiranjem maline.

“Kod nas ni u jednoj hladnjači nije cena ispod 100 dinara i klasiranje maline se vrši po pravilima. Nadam se da ćemo sutra na sastanku uspeti da pronađemo zajedničko rešenje i da pomognemo malinarima koji muče muku sa niskom otkupnom cenom i lošim klasiranjem”, izjavio je Žarko Đokić za GZS.

Na sastanku u Kosjeriću sa Nedimovićem i Ljajićem razgovaraće predstavnici Asocijacije malinara Srbije dok udruženja malinara iz Priboja i Prijepolja ne učestvuju u ovim pregovorima, iako su prethodni mesec štrajkovali zbog loših uslova koji su nametnuti malinarima.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Agencije i novinari iz Mađarske prvi put u poseti Zlatiboru

Oglasna Tabla

Odlučili smo da prekinemo svoj boravak u Gradskoj kući jer smo ostvarili cilj da zaštitimo gradsku skupštinu od rušilački nastrojenih pristalica tzv. Saveza za Srbiju

Oglasna Tabla

Pali Facebook, Instagram i Whatsapp

Oglasna Tabla