14.2 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Nastavljeno asfaltiranje obilaznice oko akumulacije Vrutci

Posle dužeg vremena nastavljeni su radovi na asfaltiranju obilaznice oko akumulacije Vrutci na potezu Bioska – Omar. Po rečima načelnika Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, Miloja Marića u prethodnih deset dana su urađeni ugovoreni radovi u 2016. i 2017. godini dok se realizacija ovogodišnjeg ugovora kojim je predviđen nastavak asfalterskih radova na ovom putnom pravcu planira po završetku tendera i izbora izvođača radova.

Obilaznica akumulacije Vrutci (Bioska-Omar)

„Ukupna vrednost završenih radova koje je u potpunosti finansirao Grad Užice je oko 4 miliona dinara, a ukupno je asfaltirano oko 930 dužnih metara puta i urađeno je oko 200 metara betonskih rigola koje su bile u veoma lošem stanju“, rekao je Marić i dodao da je obaveza Grada bila da uradi obilaznicu još pre mnogo godina, nakon izgradnje brane Vrutci, kako bi brana dobila upotrebnu dozvolu, ali da to do sada nije bilo urađeno.

Obilaznica akumulacije Vrutci (Bioska-Omar)

„Ukupna dužina ove obilaznice je oko 12 km, do sada je urađeno nešto preko 5 km i do kraja godine je planirano da se završi još oko 1 km puta“, rekao je Marić podsetivši i da je sa Opštinom Čajetina dogovoreno da oni asfaltiraju deo ovog puta koji prolazi preko njihove teritorije.

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“

Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“ je istakao da će osim ovih radova koji su završeni u Biosci a finansirani su isključivo iz budžeta Grada, iz sredstava udruživanja sa građanima biti asfaltirana još četiri putna pravca u ovoj mesnoj zajednici i dodao da se trenutno, osim u Biosci, radovi izvode i u Lunovom Selu i Sevojnu a da ekipa koja radi u Lunovom Selu nakon toga prelazi u Drežnik gde je planirana relizacija ugovora iz prethone godine.

„Na teritoriji grada Užica se trenutno radi na oko 20 lokacija, od sitnih popravki stepeništa, sređivanja rešetki, izgradnje kišne kanalizacije do nasipanja jalovinom i asfaltiranja puteva“, rekao je Maksimović.

Obradin Terzić, meštanin sela Bioska

Meštanin sela Bioska Obradin Terzić je istakao da je posle 35 godina čekanja konačno ovaj putni pravac asfaltiran.

Za oko 40 domaćinstava koliko je ostalo u selu asfaltiranje ovog puta puno znači jer će im, kako kaže Terzić, olakšati transport poljoprivrednih proizvoda na otkupna mesta i pijacu, ali i odlazak u grad, a obzirom da su u selu ostali uglavnom stariji ljudi, značajno je i zbog lakšeg odlaska lekaru.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đorđe Balašević doživeo infarkt!

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Razvojni psiholog: Uskraćivanje igre zarad ranog učenja veoma šteti deci

Oglasna Tabla

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla

II nagrada na Međunarnom sajmu urbanizma u Nišu

Oglasna Tabla