22.6 C
Uzice
август 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Nastavak radova na izgradnji gondole počinje 26. marta

Resorno ministarstvo izdalo je građevinsku dozvolu 27. februara za izgradnju početne stanice gondole.

Radovi na zlatiborskoj gondoli nastavljaju se u drugoj polovini marta, izvođači su spremni za  gradnju početne stanice u centru Zlatibora, zaključak je sastanka održanog 8.marta u opštini Čajetina.

Povodom planiranja dinamike radova na izgradnji početne stanice gondole, održan je sastanak kome su prisustvovali predsednik opštine Čajetina, direktor JP“Gold gondola Zlatibor“, predstavnici nadzora, članovi konzorcijuma izvođača radova na čelu sa kompanijom Jedinstvo sa kojima je opština Čajetina potpisala Ugovor o izgradnji ove najveće investicije.

26. mart definisan je kao datum početka radova kada će i predstavnici proizvođača opreme POMA biti prisutni.

Od naredne nedelje počeće i  radovi  na priključivanju najduže panoramske žičare na svetu na distributivni sistem električne energije,kada će biti nastavljeni i radovi na polaganju elektroenergetskog kabla do lokacije međustanice.

U međuvremenu se intenzivno radi na planiranju sledećih faza za koje se rešeavanje imovinsko-pravnih odnosa privodi kraju.

Direktorka JP“Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić veruje da će izgradnja ići u kontinuitetu i da će najvredniji projekat opštine Čajetina, koji je finansiran iz sopstvenih izvora, biti završen do kraja 2018. godine.

Izvor: Goldgonda.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Slavko Kuzmanović posle 48 dana izašao sa bolničkog lečenja

Oglasna Tabla

Počeo Žestival sa „Veče Užičkih aforističara i sećanje na užičke legende“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Otvoren zlatiborski muzej maketa

Oglasna Tabla