0.4 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Nastavak radova na izgradnji godole počinje 26. marta

Resorno ministarstvo izdalo je građevinsku dozvolu 27. februara za izgradnju početne stanice gondole.

Radovi na zlatiborskoj gondoli u drugoj polovini marta, izvođači su spremni za gradnju početne stanice u centru Zlatibora, zaključak je sastanka održanog 8.marta u opštini Čajetina.

Povodom planiranja dinamike radova na izgradnji početne stanice gondole, održan je sastanak kome su prisustvovali predsednik opštine Čajetina, direktor JP“Gold gondola Zlatibor“, predstavnici nadzora, članovi konzorcijuma izvođača radova na čelu sa kompanijom Jedinstvo sa kojima je opština Čajetina potpisala Ugovor o izgradnji ove najveće investicije.

26. mart definisan je kao datum početka radova kada će i predstavnici proizvođača opreme POMA biti prisutni.

Od naredne nedelje počeće i radovi na priključivanju najduže panoramske žičare na svetu na distributivni sistem električne energije, kada će biti nastavljeni i radovi na polaganju elektroenergetskog kabla do lokacije međustanice.

U međuvremenu se intenzivno radi na planiranju sledećih faza za koje se rešeavanje imovinsko-pravnih odnosa privodi kraju.
Direktorka JP“Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić veruje da će izgradnja ići u kontinuitetu i da će najvredniji projekat opštine Čajetina, koji je finansiran iz sopstvenih izvora, biti završen do kraja 2018. godine.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pronađeno beživotno telo Milutina Milenkovića iz Luka

Oglasna Tabla

Naučnik tvrdi: Odlazak na posao pre 10 ujutro je vid „moderne torture“

Oglasna Tabla

Cvetna večera

Oglasna Tabla