17.4 C
Uzice
септембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Nagradili radnike odmorom u banji !

Zvuči neverovatno. U vreme kada se sve više radnika u Srbiji žali da ih poslodavci izrabljuju na svakom koraku, u preduzeću „Novateks“ svoje zaposlene šalju u banju na besplatan odmor. I to nije sve, u ovoj firmi najavljuju da će to postati praksa jer zasluga za dobro poslovanje pripada svim zaposlenima.

Sedam dana u Vrnjačkoj Banji o trošku firme nedavno je boravilo deset radnika „Novateksa“. Oni su bili smešteni u Državnoj specijalnoj bolnici „Merkur“, gde im je osim punog pansiona bio plaćen i medicinski paket sa specijalističkim pregledima.Pored terapije i kupanja u lekovitoj banjskoj vodi, mogli su i da se rekreiraju, obave kompletnu laboratorijsku analizu, kao i fizikalne terapije.

Na odmor u banju su išli svi zaposleni koji dve i više godina rade u ovoj firmi.

-Prošle godine smo dobro poslovali i zasluga za to pripada svim zaposlenima u firmiti, pa je red i da svi osete taj boljitak. Ako nismo u mogućnosti da trajno povećamo plate, možemo bar da na neki drugi način nagradimo zaposlene kad su se već za to stekli uslovi. Zdravlje je najpreče i bez njega se ne može ostvariti ni jedan rezultat, pogotovo ne u poslu, zbog čega je ovoj put izbor pao na Vrnjačku Banju i hotel „Merkur“ koji pruža kompletan medicinski tretman – kaže direktorka firme Nadežda Kolašinac.
„Novateks“ se bavi proizvodnjom radne i zaštitne odeće i distribucijom opreme za zaštitu na radu i ima svoj pogon u stambenom bloku „Bagrem“. Firma trenutno ima 15 zaposlenih, a prosek primanja je kažu „nešto iznad garantovane zarade“.

– Prošlog leta smo imali zajedničko krstarenje i druženje na Zlatarskom jezeru, ove odlazak u banju i nadamo se da će to postati praksa. Naši radnici su to višestruko zaslužili, pa ćemo i u buduće, sve dok firma bude dobro poslovala, nastojati da na neki način nagradimo naše zaposlene. Kada dođe vreme predočićemo im planove u tom pogledu i u dogovoru sa njima realizovati jednu od ideja- kaže vlasnik Leko Kolašinac koji sa suprugom Nadeždom vodi firmu.

„Novateks“ kao porodična firma posluje od 2006. i tokom svih ovih godina imala je svojih uspona i padova. Prošla je kažu za njih bila izuzetno uspešna, pa očekuju da će i naredne biti isto takve. Planiraju da u bliskoj budućnosti značajno prošire proizvodne kapacitete i asortiman proizvoda i uposle dodatnu radnu snagu. Uskoro će, kako se očekuje, preći u novi i veći proizvodni pogon čije je opremanje u toku, a nadaju se i izlasku na tržište zapadne Evrope.

-Sigurno je da ne bismo bili tu gde danas jesmo da država nije kroz Fond za razvoj davala povoljne kredite, od kojih smo i kupili poslovni prostor u kome trenutno firma posluje. Imali smo i veliku podršku Regionalne i Nacionalne razvojne agencije, kao i od Evropskog progresa. Od njih nismo dobijali konkretno novac, već vrlo korisna predavanja i monitoring.Uspeli smo tako da uradimo i sajt za onlajn prodaju, koji nam je povećao promet za 50 odsto. Zahvaljujući svemu, uspeli smo da lane skoro sve mašine u pogonu zamenimo novim, da proširimo kapacitete i povećamo broj kupaca, a primili smo je i jedan broj novih radnika- kažu supružnici Nadežda i Leko Kolašinac.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Glumica Branka Veselinović-Dečije srce u nedrima stogodišnjakinje

Oglasna Tabla

Užičanin Dragan Marković živi u Vankuveru i daleko od rodnog grada neguje i čuva srpsku tradiciju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Gurmanski putevi vode u selo Mačkat

Oglasna Tabla

Titovi dugovi stigli na naplatu

Oglasna Tabla

Završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Pehari za sve užičke klubove na reliju Đerdap 2019.

Oglasna Tabla

Fondacija „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“ pokreće humanitarnu akciju u Užicu

Oglasna Tabla

Oko 90 odsto stambenih kredita u švajcarskim francima prebačeno u evre

Oglasna Tabla

Informatičari Srbije najbolji na Balkanu

Oglasna Tabla