OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Nacionalna konferencija posvećena bezbednosti dece kao putnika

Druga Nacionalna konferencija posvećena bezbednosti dece kao putnika u saobraćaju držana je 27.11.2019.god. u Novom Sadu u turističkom naselju Ribarsko ostrvo, pod simboličnim nazivom ,,Zagrljaj koji život znači” u organizaciji Centra za promociju bezbednosti saobraćaja i podršku Agencije za bezbednost saobraćaja. Ovoj konferenciji prisustvovali su predstavnici Saveta za bezbednost opštine Čajetina.

„Nacionalnom strategijom za bezbednost saobraćaja predviđeno je da 2020. godine ne strada nijedno dete u saobraćaju. Da bi se stiglo do tog cilja, neophodna je koordinacija i edukacija svih relevantnih institucija i organizacija“, navodi Srđan Radović iz SZBS Čajetine.On dodaje da je akcenat bio stavljen na bezbednost dece kao putnika jer statistički podaci pokazuju da je to u ovom trenutku prioritet. Na konferenciji su predstavljeni rezultati pilot projekta korišćenja auto-sedišta u taksi vozilima nakon godinu dana primene, a novosadski SOS taksi, koji od početka učestvuje u projektu, dobio je nagradu Najsigurniji zagrljaj 2019.godine.

Kompanija MOL Serbia pokrenula je društveno – odgovornu kampanju „Igra je za decu – dečiji život nije igra” u okviru koje će na svojim servisnim stanicama obezbediti besplatno savetovanje o pravilnom postavljanju dečijih auto sedišta i pravilnom vezivanju dece u njima. Svi posetioci MOL Serbia servisnih stanica biće u prilici da dobiju pomoć od zaposlenih koji su prošli treninge za pravilnu instalaciju dečijih sedišta.

„Kao društveno odgovorna kompanija, MOL Serbia je odlučila da da svoj doprinos povećanju bezbednosti dece u saobraćaju i svim roditeljima vozačima besplatno pomogne da postave autosedišta ali i da provere da li su pravilno instalirali sedišta za decu u svom vozilu. Koliko god nam je važno da svi naši potrošači budu zadovoljni uslugom koju dobiju na stanici, još nam je važnije da bezbedno nastave put”, izjavila je Nataša Vukšić iz Kompanije MOL. U prvoj fazi kampanje, kompanija MOL Serbia obezbedila je besplatno savetovanje za roditelje vozače na 20 stanica širom Srbije. Plan je da u narednom periodu ova usluga bude omogućena na svim servisnim stanicama MOL Serbia.

Osim domaćih stručnjaka, na konferenciji su učestvovali i relevantni stručnjaci iz Republike Srpske, Slovenije i Hrvatske.

MRL

Izvor: SZBS opštine Čajetina/zlatiborpress.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uhapšen građevinski inspektor u Užicu, osumnjičen da je tražio mito od 2.000 evra

Oglasna Tabla

Peti dan zaredom Zlatiborski okrug nije zabeležio nijedan novi pozitivan slučaj na virus Kovid-19

Oglasna Tabla

Tuga u Užicu: Telo mladića pronađeno kako visi sa zgrade

Oglasna Tabla

Za 3 meseca prikupljeno 68 tona suvog otpada i transportovano dalje van Užica

Oglasna Tabla

Odbornici sutra o izmenama i dopunama odlukeo budžetu grada Užica

Oglasna Tabla

Aktivnija Srbija u novoj 4. Sezoni nastavlja treninge na otvorenom

Oglasna Tabla

Hoteli na Zlatiboru 1. juna otvaraju vrata brojnim turistima (VIDEO)

Oglasna Tabla

Oprobao se u novoj profesiji: Ivan Milinković o glumi: „Osvestio sam nove životne sfere!“ (FOTO)

Oglasna Tabla

Maturskih proslava će ipak biti, ali ove godine bez žurki u restoranima i hotelima

Oglasna Tabla