12.7 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Morava „progutala“ Velimira: Obustavljena potraga za utopljenikom koji je samo želeo da spasi životinje

Potraga za Velimirom Đerićem (66) iz okoline Požege, koji je u ponedeljak nestao u virovima Zapadne Morave kroz selo Tučkovo, obustavljena je do daljnjeg.

Đerića, inače neplivača, koga je progutala nabujala reka pošto je pao sa improvizovanog splava kojim je sa gazdom kafane „Merak“ Radetom Niktovićem kod koga je radio, pokušao da pređe na jedno ostvro, u prehtodna dva dana tražili su vatrogasci iz Požege iz Užica, ali bezuspešno.

Od Tučkova do brane Međuvršje u Ovčar Banji, na potezu od par kilometara, pretražene su obale Zapadne Morave, tako je urađena i površinski pregled vode, a kako rezultata nije bilo pomoć je zatražena od ronilaca Žandarmerije.

Međutim, ispostavilo se da rad ronilaca u ovim uslovima – visok vodostaj i mutne vode – nije moguć, pa je pretraga odložena do daljneg, ukoliko reka u međuvremenu ne izbaci Đerićevo telo.

Porodica izgubila nadu

– Na sve muke koje je prošao u životu, nije mu se dalo ni starost da provede u miru. Sudbina koja mu je uzela dete nije se time izgleda zadovoljila, pa je morala i njega – kaže Radinka Erić, svastika Velimira Đerića.

Porodica kaže da se više ne nadaju da je živ…

– Izgubili smo nadu da je živ! Zapadna Morava je velika i mutna, a on je neplivač, još je i bolestan – kaže Erić.

Njen zet, za kojim je juče nastavljena potraga, i sestra Branka (42), doselili su se u požeški kraj 2003. iz okoline Čajniča. Sa ćerkom Mirjanom i sinom Miroslavom pobegli su iz bosanske nemaštine, u Prijanovićima najpre živeli kao podstanari, a kasnije kupili jedan kućerak.

– Ćerka im je preminula je 2011. u 14. godini. Zbog tragedije koja ga je zadesila, iako je bio zašao u šezdesete, hteo je još jedno dete. Zbog pokojne Mirjane žarko je želeo ćerku. Dobili su Andrijanu kojoj su sada četiri godine. Njihovom sinu Miroslavu u aprilu će punolestvo – kaže Đerićeva svastika.

Čekao penziju

On, supurga i dvoje dece, priča njegova svastika, teško su živeli, pa se Velimir i rukama i nogama borio za svaki dinar. Nije se libio nikakvog posla, nadničio je u požeškom kraju, bavio se poljoprivredom na svom imanju, a poslednjih nekoliko godina radio je fizičke poslove kod Nikitovića u kafani „Merak“. U međuvremenu u BiH je poslao papire za starosnu penziju, očekujući da će ubrzo dobiti pozitivan odgovor.

Izvor:blic.rs/V.Lojanica/Foto:RAS Srbija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Počeli geotehnički istražni radovi za potrebe izgradnje mosta na starom gradu

Oglasna Tabla

Šestoro životno ugroženo zbog gripa

Oglasna Tabla