20.5 C
Uzice
септембар 23, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI

MATURANTSKI PLES PO PRVI PUT U BAJINOJ BAŠTI

bb

Po prvi put ove godine i Bajina Bašta će biti grad učesnik manifestacije  „European Quadrille Dance Festival““ poznate i pod nazivom  Maturantski ples.  Manifestacija će se odvijati  19. maja na gradskom trgu u Bajinoj Bašti sa početkom u 12 časova u organizaciji Kancelarije za mlade Bajina Bašta.

Ovaj festival u Srbiji počinje da se odvija od 2005. godine , a prvi grad koji se priključio je Kraljevo, zatim Niš, a od 2007. godine i mnogi drugi gradovi. U ovom projektu su do sada učestvovali maturanti  iz brojnih država Evrope.

Uz poznatu kompoziciju Johana Štrausa „Slepi miš“, maturanti će zaplesati istu koreografiju. Svi evropski gradovi plešu u isto vreme, tačno u podne a muzika se najčešće emituje preko satelitskog radija.

Bajinobaštanski  maturanti, zajedno sa maturantima širom Evrope, učestvovaće u obaranju Ginisovog rekorda kao najveći simultani ples na svetu. Poslednji Ginisov rekord  je oboren 2011. godine i iznosi 33.202 igrača u 51 gradu iz 8 evropskih zemalja.

Bez obzira što je to ozbiljna muzika maturanti po pravilu veoma lepo prihvataju tu koreografiju, i uopšte ideju nekog zajedničkog plesa sa maturantima Evrope. Najčešće plešu maturanti srednjih škola, ali u nekim gradovima učestvuju i maturanti osmog razreda. U Bajinoj Bašti će ove godine na Maturantskom plesu učetovati oko 80 gimnazijalaca iz Gimnazije „Josif Pančić“

Izvor: Drina Info

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nađeno telo Beograđanina koji je nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla

Dan opštine Bajina Bašta

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla

26. DRINSKA REGATA: Nakon drinskog spusta otpad poslat na reciklažu

Oglasna Tabla

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Danas startuje Drinska regata: Rečni teretnjaci, Riblja čorba, Lepa Brena, Marija Šerifović i Bora Đorđević

Oglasna Tabla

Nakon Regate radovi na Trgu

Oglasna Tabla

Ljubovija spremna za Drinsku regatu – Investicije u turizam privlače rekordan broj gostiju (VIDEO)

Oglasna Tabla

„Nismo imali ništa, sada imamo sve“

Oglasna Tabla