15.2 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

LICIDERSKO SRCE 2017.

Užice – Sledeće sedmice od ponedeljka do petka, održaže se deveti Međunarodni festival folklora „Licidersko srce“. U organizaciji Udruženja građana „Era“ i suorganizaciji grada Užica, opštine Čajetina i Višegrada, a pod pokroviteljstvom predsednika Republike Aleksandra Vučića, Užice će biti domaćin ansamblima iz 10 zemalja i ugostiće oko 1000 učesnika, saopšteno je na sajtu grada.

Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić rekao je da je u proteklim godinama Festival u potpunosti opravdao svoje postojanje i da je, uz druge kulturne manifestacije, dao gradu određenu dozu metropole.

Ivana Cvetković je, ispred Udruženja, navela program i sadržaje koji će se održavati u pet festivalskih dana. Cvetkovićeva je dodala da će se pored nastupa i koncerata, i ove godine održati folklorne radionice, stručni seminari, izložba narodne nošnje zemalja učesnica i humanitarna akcija. Ove godine, novi prateći program je prodajni sajam pod nazivom „Ekspoužice“ na kome će biti organizovana promocija proizvoda i usluga koje su u vezi sa zemljama učesnicima.

Govoreći o sajmu, Snežana Ćirović, direktor sajma „Ekspoužice“, istakla je da je njegova osnovna nota prezentacija i povezivanje privrednika našeg kraja sa predstavnicima zemalja koje su prisutne na Festivalu.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Najava za promociju zbirke pesama „Nadežnik sreće“ Borisa Tanovića

Oglasna Tabla

Specijalistički pregledi u Čigoti

Oglasna Tabla

U Užicu otvorena izložba „Banjaluka 1918“

Oglasna Tabla