13.8 C
Uzice
март 22, 2019
Uncategorized

„Kreativno mentorstvo“ u Gradskom kulturnom centru

Dan nakon promocije u Zaječaru, u četvrtak 5. oktobra tim „Kreativnog mentorstva” stiže u Užice gde će u Omladinskom klubu Gradskog kulturnog centra (Trg Svetog Save 11) od 18 časova, predstaviti program i konkurs četvrtog ciklusa „Kreativnog mentorstva”.

„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni program koji postoji u Srbiji od 2012. godine i pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj budućih lidera u oblasti kulture promovišući mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora, i budućih profesionalaca, mentija.

Kroz „Kreativno mentorstvo“ talentovane, posvećene i angažovane mlade osobe aktivne u oblasti kulture bivaju povezane sa odgovarajućim mentorima u odnosu na svoje potrebe i interesovanja, a kroz niz aktivnosti, treninga i događaja stiču uvide, kontakte i informacije do kojih sami ne bi došli.

U prethodna tri ciklusa programa mentori/ke su bili vrhunski domaći i strani profesionalci, između ostalih: Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolarca, Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, Dušan Tomić, partner u KPMG, Toni O`Brajan, nekadašnji direktor British Council-a za Zapadni Balkan, Mete Kjuel Nilsen, bivša ambasadorka Danske u Srbiji, Marija Desivojević Cvetković, potpredsednica Delta Holdinga, Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera, Olga Svoboda, direktorka GI Group HP Solutions, Branko Dimitrijević, profesor i teoretičar umetnosti, Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera, Helen Laršon, bivši ataše za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, Borut Vild, jedan od vodećih grafičkih dizajnera u regionu i profesor na FMK, i drugi.

Konkurs za novi ciklus programa „Kreativno mentorstvo” trajaće od 28. septembra do 19. oktobra i namenjen je perspektivnim profesionalcima u oblasti kulture iz cele Srbije zainteresovanim za mentorsku podršku njihovim projektima, inicijativama i ličnom i profesionalnom razvoju.

Zainteresovani za učešće u programu treba da popune prijavni formular (Google Form) koji je objavljen 28. septembra, i da pošalju ažuriranu biografiju (CV) na srpskom jeziku na info@kreativnomentorstvo.com

Pokrovitelji četvrtog ciklusa “Kreativnog mentorstva” za sada su Coca Cola Hellenic, Ministarstvo kulture i informisanja, Erste Banka Srbija, Ambasada Švedske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji.

Detaljne informacije za učešće na konkursu možete naći OVDE

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Registracija traktora i mopeda svake godine

Oglasna Tabla

Na Sarića Osoju stvara se divlja deponija krupnog građevinskog otpada (VIDEO)

Oglasna Tabla

Fejsbuk i Instagram pali u isto vreme, problemi i sa aplikacijama WhatsApp i Mesindžer

Oglasna Tabla