12.3 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Kraljevo, violino ne sviraj – klasiku

Danilo Anđelković moraće da se pojavi pred sudijom za prekršaje u Kraljevu zbog sviranja na javnom mestu. Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnela je Komunalna policija zbog remećenja javnog reda i mira.

Danilu nije pomoglo to što je završio Fakultet muzičkih umetnosti i što izvodi klasičnu muziku. Sviranjem ispred spomenika u centru Kraljeva, prekršio je član 7 Zakona o javnom redu i miru.

„Samo su napisali kaznu. Ništa još nije naplaćeno“, rekao je muzičar Danilo Anđelković.

Kraljevčani nemaju tako često priliku da uživaju u koncertima ozbiljne muzike, pogotovo ne na otvorenom prostoru. Građani koje je anketirala ekipa RTS-a kažu da je lepo i neobično za Kraljevo da može i takva muzika da se čuje i navode da Danilo nije trebalo da bude kažnjen.

Kazna za prekršaj je od 5.000 do 20.000 dinara. Danilo ovakvih neprilika, osim u Kraljevu, nije imao u drugim sredinama. Svoje nastupe prijavljuje tamo gde je to zakonom ili uredbama regulisano.

„Prosto, taj sistem za dobijanje dozvole ne postoji u našim gradovima osim u Beogradu i Nišu. Dakle, spada u nešto nedozvoljeno, van je okvira“, kaže Danilo.

Zbog Danila i drugih muzičara, reagovala je i gradska uprava. Stručne službe pripremaju odluku o javnim nastupima uličnih svirača.

„Za nekih 15 dana ta odluka može da bude spremna. Drugim rečima, može na prvoj narednoj redovnoj sednici Skupštine da bude i doneta“, kaže Nenad Marković, predsednik Skupštine grada Kraljeva.

Muzika Vangelisa ili Paganinija neko vreme se neće čuti na ulicama Kraljeva sve dok se ne okonča suđenje Danilu Anđelkoviću ili Grad ne usvoji odluku o nastupima uličnih svirača.

Izvor: rts

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla