Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA ZLATIBORSKE VESTI

Konkurs za besplatna lečilišta za penzionere; Prijave do 21. maja (VIDEO)

Penzijsko invalidski fond objavio je konkurs za besplatan desetodnevni boravak u zdravstveno – stacionarnim ustanovama i banjsko – klimatskim lečilištima za penzionere iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika koji u 2019. ispunjavaju uslove konkursa.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u trajanju od 10 dana imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija manja od 26.324,00 dinara, a koji to pravo nisu koristili u prethodnih pet godina.

Penzineri prilikom popunjavanja oglasa upisuju tri željene banje, od kojih su prve dve iz ponude filijale PIO fonda Užice koju čine Banja Koviljača, Ivanjica, Trepča, Vrnjačka banja i Čigota na Zlatiboru, dok je treća neka od preostalih banja od ukupno 24 koje su na raspolaganju. Prijave na konkurs podnose se u prostorije udruženja penzionera u Čajetini od šestog do 21. maja, nakon čega će biti objavljena rang lista. Za 2019. godinu Udruženje penzionera u Čajetini dobilo je nešto više mesta u ovom konkursu odnosno 24, uz još nekoliko mogućih mesta za penzionere iz samostalne delatnosti i poljoprivrednike preko filijale Užice.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava, a mogu konkurisati i penzioneri koji imaju i međunarodnu penziju pod uslovom da je zbir manji od 26.324 dinara.

Izvor:zlatiborpress.rs/video:TV Čajetina

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Izložba slika Mire Petaković

Oglasna Tabla

Petar Božović pobednik Sretenjske ulična trke u Ušću

Oglasna Tabla

Najveća riznica ljubavnih citata: 50 veličanstvenih izjava srpskih i ruskih velikana o ljubavi, na jednom mestu

Oglasna Tabla

EPS od oktobra akcionarsko društvo, sledi podela i prodaja akcija

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 16. februar

Oglasna Tabla

Krenuli na litiju dugu 500 kilometara za spas srpskih svetinja (VIDEO)

Oglasna Tabla

Mališani Užica skupili skoro 70.000 dinara za NURDOR (VIDEO)

Oglasna Tabla

Darko je sa 9 godina prošao ono što nijedno dete ne bi trebalo: Tada se završilo njegovo detinjstvo

Oglasna Tabla

Nafta pojeftinila 24 odsto, a gorivo za dva dinara

Oglasna Tabla