13.3 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Kongres studenata ekonomije održaće se na Zlatiboru od 22. do 26. marta

Zlatibor – Kongres studenata ekonomije održaće se ove godine tradicionalno, šestu godinu zaredom na Zlatiboru u periodu od 22. do 26. marta. Domaćin je najveća studentska organizacija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Grupa za SPEKOF.

„Mladi i ambiciozni ljudi će i ove godine na Kongresu studenata ekonomije razgovarati o novoj temi i razmenjivati mišljenja o mnogobrojnim izazovima koje digitalna ekonomija nosi. KONSEK odlikuje neformalnija atmosfera u kojoj će delegati ove godine diskutovati o novim pravcima u ekonomiji, a zajedno sa mnogobrojnim stručnjacima iz datih oblasti“, navodi se u saopštenju.

Pođimo zajedno u obilazak manastira Studenica i Žiča 25.marta

Ideja je ista kao i prethodnih godina – okupiti preko 450 učesnika iz zemlje, iz oblasti ekonomije i srodnih disciplina na jednom mestu i tokom pet dana ispunjenim predavanjima i radionicama, diskutovati i polemisati o brojnim i interesantnim temama. Naš cilj je da studente na neformalan način edukujemo o raznovrsnim temama u oblasti ekonomije, da razmene svoja zapažanja, podele svoje lične stavove i iskustva koja su imali i čuju korisne savete i priče stručnjaka sa kojima će imati priliku da diskutuju i na taj način dođu do odgovora na mnogobrojna pitanja.

„Učesnici će kroz interaktivna predavanja i radionice imati prilike da se informišu o temama vezanim za nove pravce u ekonomiji, a neki od njih su kriptovalute, blockhain tehnologija i digitalna ekonomija u globalu, sa brojnim eminentnim predavačima,a neki od njih su: Milica Bisić, Aleksandar Matanović, Ivan Bjelajac, Dragomir Petronijević, Nataša Sekulić, prof. dr Dragan Lončar, Vojislav Genić, ministar Branko Ružić, ambasador Republike Bugarske Radko Vlaykov i mnogi drugi. Kvalitet Kongresa prepoznale su i kompanije i institucije kao što su Direct Media, NALED , PWC, Ambasada Republike Bugarske, EY, EKO SERBIA i dr, a podršku smo dobili i od Univerziteta u Beogradu, Poreske uprave Republike Srbije, Privredne komore Srbije, Instituta ekonomskih nauka, škola stranih jezika Kontext i mnogih drugih“.

Važnost ovog projekta potvđuju studenti iz godine u godinu, s obzirom na to da se svake godine smanjuje vreme popunjenosti raspoloživih mesta.

„Tome govori činjenica da su ove godine mesta popunjena za 30 sekundi manje nego prošle, tačnije za 1 minut i 5 sekundi. Na to smo posebno ponosni, jer nam to ukazuje na izuzetan značaj ovakve vrste usavršavanja kod studenata , te da studenti prepoznaju prilike koje KONSEK pruža za njihov kvantitativni i kvalitativni razvoj“, naveli su organizatori.

Nova Ekonomija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Užicu otvorena izložba „Banjaluka 1918“

Oglasna Tabla

Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Oglasna Tabla

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla