18.3 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Klub za traženje posla i u Požegi

Požega – Ispostava Nacionalne službe za zapošljavanje u Požegi je, zbog svog dosadašnjeg rada i prostornih mogućnosti, odabrana za jedno od sedišta “Kluba za traženje posla”, prenosi Radio Požega.

Nacionalna služba za zapošljavanje je obuku u okviru “Kluba za traženje posla” pokrenula i osmislila kao aktivnu meru tržišta rada, u funkciji prevencije dugoročne nezaposlenosti, koja je po svim pokazateljima jedna od dominantnih karakteristika nezaposlenosti u našoj zemlji.

Projekat je prvenstveno namenjen nezaposlenima, koji su zapošljivi uz pružanje osnovnih usluga u oblasti aktivnog traženja posla, a kojima usled nedostatka radnog iskustva preti dugoročna nezaposlenost. Posebna pažnja se posvećuje i grupama kod kojih je rizik od dugoročne nezaposlenosti znatno izraženiji, kao što su tehnološki viškovi, prolongirano nezaposleni i pripadnici manjinskih, socijalno depriviranih grupa.

Koordinatorka Nacionalne službe za zapošljavanje u Požegi i savetnica na poslovima zapošljavanja Marica Drndarević kaže da grupe broje od osam do 15 članova, a da je uz grupni zastupljen i individualni rad sa polaznicima.

Drndarević napominje da dok traje obuka, u klubu, polaznici imaju pravo na refundaciju troškova prevoza, ukoliko dolaze sa seoskog područja.

Po međunarodnom IPA programu u Srbiji je pokrenuto 60 “Klubova za traženje posla”, a od tog broja 21 u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i 39 pri lokalnim parlamentima.

Izvor:Glas zapadne Srbije/Foto: Radio Požega

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla