18.3 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Kineski ambasador u Srbiji Li Mančang posetio Užice

Kineski ambasador u Srbiji Li Mančang i Liu Džičeng, generalni menadžer kompanije China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd boravili su juče u nezvaničnoj poseti Užicu. Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić zajedno sa saradnicima je iskoristio priliku da kineskoj delegaciji predstavi projekte koji bi mogli biti predmet saradnje ove kineske kompanije i Grada Užica. Inače, kompanija China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd je prisutna u Srbiji, gde izvodi radove na izgradnji Koridora 11 i to na deonicama Lajkovac-Ljig i Obrenovac-Ub čiji završetak se očekuje do kraja godine.

Kineski ambasador u Srbiji Li Mančang

Među nekoliko predstavljenih projekata, gostima je najzanimljiviji bio projekat vezan za osposobljavanje aerodroma Ponikve i njegovo stavljanje u komercijalne svrhe ali i saradnja na projektu izgradnje ekskluzivnog hotelskog smeštaja na Tari.

Sa kineskim ambasadorom je razgovarano i o potencijalnoj saradnji u oblasti poljoprivrede, preciznije o eventualnom uključivanju užičkih poljoprivrednika u uzgajanje lekovitog bilja.

Rukovodstvo Grada Užica i kineska delegacija u Drvengradu

Uzimajući u obzir da je ovo uvodna poseta konkretniji rezultati se očekuju u narednom periodu.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla