4.4 C
Uzice
март 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Karavan iz Herceg Novog na Zlatiboru najavio Praznik mimoze

Kraljevim trgom na Zlatiboru je prodefilovao Karavan kojim je najavljen 49. Praznik mimoze u Herceg Novom. Hercegnovske mažoretke, gradska muzika i klovnovi doneli su vedrinu karnevala i duh Mediterana na snežni Zlatibor.

Karavan mažoretkinja sa orkestrom našao se u neobičnom okruženju na snegom pokrivenom zlatiborskom trgu na Zlatiboru. Karakteristična koreografija privukla je pažnju Zlatiboraca i posetilaca, a cilj je promocija 49. praznika mimoze koji će se u Herceg Novom održati od 28. januara do 25. februara, a svečano otvaranje je 3. februara.

Pored karnevalske povorke i koncerta Nine Badrić, u programu su i dva velika tradicionalna maskenbala kao i fešta od mimoze, ribe i vina. Delegacija iz opštine Herceg Novi posetila je i rukovodstvdo bratske opštine Čajetina.

Promotivni karavan iz popularnog turističkog crnogorskog grada će posle Zlatibora posetiti Jagodinu, Beograd, Bijeljinu i Banjaluku. Praznik mimoze organizuje Opština i Turistička organizacija Herceg Novi i Javna ustanova kulture Herceg Fest.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ONI SU PONOS UŽICA! Anđela, Jovana i Petar iz Užica osvojili prva tri mesta na državnom takmičenju iz matematike

Oglasna Tabla

Užička policija: Nije prijavljeno da nepoznate osobe pozivaju decu da uđu u beli kombi

Oglasna Tabla

DŽONI PREDSTAVIO NOVU PESMU I SPOT: Poslušajte ovaj moćni vokal koji osvaja na prvo slušanje (VIDEO)

Oglasna Tabla