9.2 C
Uzice
април 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„KAMP PRIJATELJSTVA“ – NA ZLATIBORU BORAVI 350 MALIŠANA POD POKROVITELJSTVOM OPŠTINE ČAJETINA I MANASTIRA HILANDAR

Čajetina – Pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i manastira Hilandar, na Zlatiboru se i ove godine realizuje „Kamp prijateljstva“, navodi se na sajtu opštine Čajetina. Srpska deca lošeg materijalnog statusa iz Eparhije gornjo-karlovačke, Knina i Kistanje – Eparhija dalmatinska, iz svih enklava Kosova i Metohije eparhija Raško-Prizrenska, Preševa, Bujanovca, Trgovišta – Eparhija vranjska, njih oko 350 boravi na Zlatiboru u periodu od 16. do 23. jula.

Reč je o deci koja žive u teškim uslovima, na ugroženim srpskim teritorijama, a okupljeni u –Kampu prijateljstva- , mnogima je ovo prvi odlazak iz sredine u kojoj žive. Omogućena im je sjajna prilika da šire prijateljstva i da se druže.

Foto: Opština Čajetina

Tokom boravka za decu su organizovane brojne aktivnosti, kao i obilasci turističkih lokaliteta na teritoriji opštine Čajetina. Uz podršku Avantura parka i Dino parka, mališani su uživali u sadržajima koje nude, uz podršku Turističke organizacije Zlatibor obišli su Stopića pećinu, od strane Muzeja na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno omogućen je obilazak muzeja, JP“Skijališta Srbije“ darovalo je panoramsku vožnju žičarom na Torniku, dok je luna-park „Obilić“ obezbedio zabavu sa svojim sadržajima. Deca su posetila i hram Preobraženja Gospodnjeg, dok su tokom šetnji Zlatiborom obišli i spomenik na Šumatnom brdu.

U znak zahvalnosti opštini Čajetina, koja im je omogućila boravak na Zlatiboru, u četvrtak 20. jula u 12 časova u Domu kulture u Čajetini, polaznici kampa održaće priredbu. Pomenutom događaju, pored rukovodstva opštine Čajetina, prisustvovaće i vladika Pahomije, predstavnici sveštenstva eparhija iz kojih deca dolaze. Najavljeno je i učešće pesnika Ljubivoja Ršumovića i Matije Bećkovića.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dan otvorenih vrata Umetničke škole Užice: prilika za sigurnost u izboru budućeg zanimanja

Oglasna Tabla

Dinstani krompir sa spanaćem: Savršena obrok-salata za posne dane

Oglasna Tabla

Otvoren novi konkurs za medicinske sestre u Nemačkoj

Oglasna Tabla