14.7 C
Uzice
април 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

KADA JE UŽIČANIN DOŠAO U SUD SA KESAMA PUNIM PARA, SVI SU SE SAMO UHVATILI ZA GLAVU

Dan pošto su mu na vrata zakucali sudski izvršitelji i policajci, jedan Užičanin koji je tri godine dugovao za neplaćeno ogrevno drvo, prilično krupan novac izmirio je – na sitno.

U izvršnom odeljenju Osnovnog suda u Užicu u utorak se pojavio D. I. koji je 65.000 dinara doneo u apoenima od 10 i 20. dinara.

 Hrpu novčanica među kojima je bilo dosta i pohabanih dopremio je u kesama, a pritom i sudskom izvršitelju rekao „krivo mi je što ovo nisam uspeo još da rasitnim“.

Uvertira u nesvakidašnje namirenje duga bila je 2014. kada je V. B. prodao D. I. 50 kubika ogrevnog drveta. Sa isplatom ugovorene sume od 127.000 dinara kupac je oklevao sve do pre nekoliko dana.

– Predlog za namirenje duga V. B. podneo je 20. avgusta 2014. godine pošto je 25. juna iste sud presudio u njegovu korist – priča za „Blic“ Ljubiša Pavlović, advokat čiji je klijent V. B. posle tri godine konačno dobio svoj novac.

Pavlović, koji nam je ustupio fotografije gomile novčanica, priča da je D. I. s vremena na vreme isplaćivao manje sume novca, uglavnom posle pretnji sudskih izvršitelja koji su mu u ponedeljak popisali imovinu. D. I. je istog dana obećao da će sutradan doneti novac, što je i učinio i sačuvao pokućstvo.

Žalio što nije mogao još sitnice: Hrpa novca koju je doneo D.I.

Foto: privatna arhiva / RAS SrbijaŽalio što nije mogao još sitnice: Hrpa novca koju je doneo D.I.

– Na sve načine pokušavao je da izbegne plaćanje obaveza, a kada nije uspeo, pribegao je najmizernijoj stvari, namerno doneo sitan novac i zažalio što nije mogao još više da ga rasitni – kaže advokat Pavlović.

Gomilu sitniša advokat ukrupnio u banci

Foto: privatna arhiva / RAS SrbijaGomilu sitniša advokat ukrupnio u banci

Novac koji je D. I. ostavio u sudu Pavlović je odneo u banku gde mu je poznanik ukrupnio čitave svežnje od 10 i 20 dinara.

Izvor:blic.rs/V. Lojanica

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla

Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika Užica

Oglasna Tabla