Home / FOTO RAZGLEDNICA / JOVANOVIĆI IZ TRIPKOVE: NAŠI GOSTI VOLE PRIRODU I DOMAĆU HRANU

JOVANOVIĆI IZ TRIPKOVE: NAŠI GOSTI VOLE PRIRODU I DOMAĆU HRANU

Jovanovići iz Tripkove već sedam godina bave se seoskim turizmom. Smeštaj u vidu dve kvokrevetne sobe, čajne kuhinje i kupatila je kategorisan. Gosti su do prošle godine u ovom domaćinstvu odsedali uglavnom leti, a od ove zime Jovanovići i zimi izdaju smeštaj. I ovog leta smeštajni kapaciteti bili su popunjeni.

„Mi smo zadovoljni. Dolaze nam naši stari gosti i ovog leta imali smo oko pet smena gostiju. Gosti nam uglavnom dolaze iz Beograda i Vojvodine, a ono što je zanimljivo, imamo i goste koji dolaze iz inostranstva. To su naši ljudi koji žive u inostranstvu i koji na odmor dođu bez mobilnih telefona, lap topova i bez potrebe za internetom“, kaže Ljilja Jovanović.

Gosti koji dođu u Tripkovu kod Jovanovića, hrane se isključivo domaćom hranom.

„Veoma je to interesentno, jer gosti traže da jedu ono što mi jedemo svakodnevno, a to su pasulj, kupus, dinstano meso, prženi krompirići, sir i kajmak i naravno kiselo mleko i domaća pita“, naglašava Ljilja.

Namirnice za pripremanje hrane Jovanovići imaju na svom imanju. Gaje ovce i kokoške, dok mleko kupuju od komšija. Imaju i baštu i plastenik, gde uzgajaju sve vrste povrća. A upravo to je poseban doživljaj za turiste. Iako im smeštajni kapaciteti nisu veliki, Ljilja se ne žali na zaradu.

„Može da se zaradi, ali mi u planu imamo uvek neke nove investicije, tako da sve što zaradimo, mi dalje investiramo. Iskreno rečeno, mi imamo i staru kuću, o kojoj razmišljamo šta sa njom – vanjalo bi kada bi mogli da je renoviramo i adaptiramo za izdavanje, ali to traži puno para“, kaže Ljilja Jovanović.

Ljilja kaže da se gostima koji ovde dolaze najviše sviđaju mir i tišina i to što nema gužve. Iz tog razloga i nije u planu proširenje kapacitete na veći broj soba, jer kako kaže, svesna je da to donosi veću zaradu, ali sa druge strane, gostima se to neće svideti. Od novca dobijenog na konkursu Eko agrara, Jovanovići planiraju da urade parno grejanje, kako bi cele zime mogli da prime goste.

Izvor:Nada Dželebdžić, zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

www.rceurope.rs