27.8 C
Uzice
јул 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA INTERVJUI

JOVANA VESOVIĆ NOVI ČLAN ITALIJANSKE MODENE

Užička odbojkašica igraće naredne sezone u italijanskom prvoligašu „Liu Jo Nordmeccanica Modena“. Vesovićeva je potpisala devetomesečni ugovor i spremna je za nove izazove u jednoj od najjačih liga na svetu.

Jovanu Vesović u narednoj sezoni gledaćemo u italijanskoj Seriji A. Bivša reprezentativka i jedna od najboljih užičkih odbojkašica, kaže da je već neko vreme čekala pravu ponudu, ali da se rizik isplatio.

Nisam mnogo razmišljala kada sam dobila poziv iz Italije. Tamo se igra kvalitetna odbojka, gde se suština igre potpuno razume, a sistem poštuje. Klub je prošle sezone učestvovao u Ligi šampiona. Naša reprezentativka Jovana Brakočević bila je kapiten ekipe, i ostvaren je veoma dobar rezultat, kao uostalom i u domaćoj ligi. Ove godine nećemo igrati u najelitnijem evropskom takmičenju, ali su ciljevi jasni- osvajanje prvenstva i Kupa Italije. Ipak se radi o velikom klubu sa definisanom strukturom i odličnom organizacijom, ističe Vesovićeva.“

Mada iza sebe ima veliko klupsko i reprezentativno iskustvo, na odlazak u Italiju gleda kao na novi početak. Vesovićeva kaže da je veoma motivisana i spremna za rad i novo dokazivanje.

Od kada sam počela da igram u inostranstvu, ni u jednom klubu nisam ostala duže od godinu dana. Volim da promenim sredinu i ljude sa kojima sarađujem. Tako se osećam bolje, što ne znači da ne bih volela da u Italiji ostanem malo duže, napominje Vesovićeva.“

Podsetimo, Jovana Vesović je bila član odbojkaške reprezentacije Srbije punih šest godina, a učestvovala je i na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine. Prošle sezone igrala je za „Telekom Baku“ iz Azerbejdžana, a u bogatoj karijeri nastupala je i za „Volero“ iz Ciriha, kao i za grčki „Olimpijakos“.

Užice – Oglasna Tabla
Piše: Dunja Starčević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Deda sumnjiv za uznemiravanje 15-ak žena, pola maloletno

Oglasna Tabla

ZZJZ: Voda na plaži ispravna za kupanje

Oglasna Tabla

Minimalna crnogorska potrošačka korpa u junu iznosila 643 eura

Oglasna Tabla