6.4 C
Uzice
март 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Izabran predsednik Gradske opštine Sevojno

Ivan Marić (SNS), mašinski inženjer i donedavno direktor užičke Tehničke škole „Radoje Ljubičić“, izabran je danas za predsednika Gradske opštine Sevojno.

On je, u okviru svog programa u deset tačaka, naveo ostvarenje projekata u oblasti komunalne infrastrukture, privrede i poljoprivrede, zaštite životne sredine i, pored ostalog, rekonstrukciju zgrade stare škole za koju je država obezbedila 8,5 miliona dinara, izgradnju sportske hale, poboljšanje rada ambulante i povećanje mesta za decu u obdaništu.

Za njegovog zamenika je, na današnjoj sednici skupštine te jedine gradske opštine u Užicu, izabran Milivoje Jeremić, privatni preduzetnik, koji je tu dužnost i ranije obavljao.

Izabrano je i petočlano Opštinsko veće koga čine: Verica Maričić, Vladan Sokić, Borko Vujović, Miodrag Pejić i Dragomir Kulašević.

Predstavnici opozicije su kritikovali izbor članova Opštinskog veća i zamenika predsednika Gradske opštine, zamerajući vlasti da ih je za te pozicije predložila na osnovu njihove partijske pripadnosti, a ne na osnovu stručnosti, obrazovanja i iskustva.

Redovni lokalni izbori u Sevojnu su održani 4.marta ove godine, kada je koalicija SNS- SPS- PUPS- SNP – POZITIVNO UŽICE osvojila deset, a opozicioni blok – Zdrava Srbija, DS, DSS, uz podršku Pokreta slobodnih građana, SDS, LDP i Narodne partije – pet odborničkih mandata.

Na prethodnom skupštinskom zasedanju, za predsednika skupštine je izabran Nikola Gogić (SPS), bivši direktor Narodnog muzeja Užice, a izborom izvršnih organa na današnjoj sednici Sevojno je zaokružilo konstituisanje nove lokalne vlasti.

Izvor:danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla