11.7 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Izabran logo za 55. MOSI 2018 u Priboju

Komisija za izbor loga za 55. MOSI Priboj 2018, danas je nakon pregleda svih dospelih predloga, za čije dostavljanje je rok bio 8. februar, donela odluku o izboru najboljeg idejnog rešenja. Sednica Komisije održana je u sali za venčanja Opštinske uprave u 10:30 časova, gde je nakon bodovanja odlučeno da logo za 55. Međuopštinske omladinske sportske igre Priboj 2018, bude predlog arhitekte Damira Dizdarevića, koji je pod šifrom „BIĆ 2018“, dobio najviše bodova.

Logo „Bić 2018“ zamišljen je kao kombinacija novih i starih grafičkih elemenata. Naime, kako bi rešenje bilo u skladu sa amblemom Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, pet krugova sa amblema su preuzeti i transformisani tako da se od krugova dobilo „OSI“ i „55“.

Ispred ovih slovnih i brojnih znakova dodat je specifično oblikovano slovo „M“. Ono je oblikovano tako da podeseća na jedno od glvanih obeležja Priboja – Bić – jer se njegovi vrhovi mogu sagledati iz svih pravaca iz kojih se dolazi u Priboj. Zbog morfologije slova „M“, prikazana su samo 2 od 3 vrha Bića. Ostala slova „OSI“ uklopljena su u 3 gornja kruga loga, dok su dva donja kruga poslužila za formiranje broja 55, što predstavlja redni broj igara. U sastavnom delu loga je i natpis „Priboj 2018“.

Boje koje karakterišu ovaj logo odgovaraju delu boja sa pet olimpijskih prstenova, jer su oni i sastavni deo zvaničnog MOSI amblema. Kružni slovni znaci obojeni su u plavu, crnu i crvenu boju, dok su brojni znaci obojeni sivo, kako bi se izbegla preterana upotreba boja. Na taj način je istaknut je deo reči „osi“, a slovo „M“ je svojom fluidnom formom već dovoljno upečatljivo.

Predlog pod šifrom „BIĆ 2018“ osvojio je najviše bodova, 46, dok je drugoplasirani po bodovanju šestočlane Komisije dobio 37. Autor ovog predloga idejnog rešenja ima pravo na novčanu nagradu u neto iznosu od 30.000,00 dinara.

Izvor: www.priboj.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Počeli geotehnički istražni radovi za potrebe izgradnje mosta na starom gradu

Oglasna Tabla

Šestoro životno ugroženo zbog gripa

Oglasna Tabla