3.4 C
Uzice
децембар 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Iz Užica u svet i nazad

U okviru partnerskog projekta Grada Užica i S P Jain School of Global Management pod nazivom “ Iz Užica u svet i nazad“, Grad Užice je objavio javni poziv za prijavu kandidata za realizaciju master studija.

Uslovi za prijavu kandidata su završene osnovne akademske studije na fakultetima ekonomskih ili organizacionih nauka sa prosečnom ocenom preko 8,00, zatim napredno poznavanje engleskog jezika. Kandidat mora imati prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Užica 6 meseci unazad od dana objavljivanja javnog poziva i mora biti bez ili sa manje od 3 godine radnog iskustva.

Zamenik gradonačelnika Užica, Nemanja Nešić je ovim povodom rekao da master studije traju 16 meseci, a da počinju u septembru 2018. godine. Prva četiri meseca izabrani kandidati će provesti u Dubaiju, nakon toga četiri u Sidneju i četiri u Singapuru i na kraju master studija četiri meseca će provesti u nekoj od svetski poznatih multinacionalnih kompanija.

„Imamo mogućnost da, ukoliko 5 godina u kontinuitetu budemo sprovodili ovaj projekat, u tom trenutku imamo 10 Užičana koji su se obrazovali na jednoj od najznačajnih svetskih poslovnih škola a koji žive i rade u Užicu“, rekao je Nešić.

„U kontaktu sa predstavnikom menadžmenta ove škole Markom Selakovićem uspeli smo da dogovorimo da troškove stipendiranja za dva diplomca iz Užica kofinansiraju S P Jain School of Global Management i Grad Užice“, istakao je Nešić i dodao da će ova poslovna škola snositi 100% troškova školarine, 50% troškova smeštaja i prevoza i 30% administratitvnih i troškova registracije, dok će Grad Užice finansirate sve preostale troškove.

 

Master studije na ovoj školi koštaju oko 50 hiljada dolara što je kad se uporedi sa cenom studiranja na drugim školama ovog tipa realna cena ali je i tri do četiri puta niža od cene koštanja master studija na nekom od zapadnoevropskih univerziteta.

Odabir kandidata vrši Selekciona komisija koja će obaviti intervjue sa svim prijavljenim kandidatima koji ispunjavaju uslove za učešće na javnom pozivu. Intervju se odnosi na motive kandidata za učešće na pozivu, njegovo shvatanje poslovnog okruženja i globalnih trendova kao i na liderske karakteristike kandidata. Odabrani kandidati će polagati i test  “ Aptitude  Test S P  Jain“.

Prva četiri meseca izabrani kandidati će provesti u Dubaiju, nakon toga četiri u Sidneju i četiri u Singapuru i na kraju master studija četiri meseca će provesti u nekoj od svetski poznatih multinacionalnih kompanija

„Korisnici stipendija imaju obavezu da po završetku master studija, prihvate ponuđeni posao u Užicu i rade 60 meseci od dana završetka studija u svom gradu“, rekao je Nešić i dodao da ukoliko kandidati po završetku studija eventualno dobiju bolju ponudu za posao od neke druge kompanije, imaju obavezu da u budžet Grada uplate iznos koji je jednak iznosu troškova koje je Grad dao kao učešće u sufinansiranju njihovog školovanja.

Prijave se podnose preko pisarnice Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu
i društvene delatnosti, kancelarija broj 12 ili poštom na adresu: Grad Užice, 31 000 Užice, Dimitrija Tucovića broj 52, zaključno sa23.07.2018. godine do 12 sati.

Oglas Javnog poziva možete pogledati OVDE

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od prvog januara, plastične kese biće skoro potpuno ukinute

Oglasna Tabla

Zbog radova na vodovodnoj mreži u četvrtak 11. decembra bez vode potrošači u Dositejevoj ulici i delu Ulice Kralja Petra

Oglasna Tabla

Za rekonstrukciju Zdravstvenog centra 20 miliona evra (VIDEO)

Oglasna Tabla

Požrtvovana vaspitačica iz Ivanjice: „Za njihov osmeh išla bih peške i do Beograda“

Oglasna Tabla

„Zlatibor bez barijera“ – spušteno još 27 ivičnjaka (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ima 37 i samohrana je majka, brine o čak 11 dece: „Kad se sprema ručak onda mora u veliku šerpu“

Oglasna Tabla

Utvrđen budžet grada za narednu godinu od 3,22 milijarde dinara

Oglasna Tabla

Supa od pečuraka gotova za tren: Fantastična ideja za ručak u posnoj i mrsnoj varijanti (VIDEO)

Oglasna Tabla

Tribina o nasilju prema ženama

Oglasna Tabla