4.9 C
Uzice
април 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

ISPUŠTENA VODA SA KUPALIŠTA NA GRADSKOJ PLAŽI

Povodom održavanja 26. tradicionalnih Skokova sa starog železničkog mosta zakazanih za nedelju 16. jul danas je ispuštena voda sa kupališta na Gradskoj plaži kako bi se obezbedili uslovi za nesmetan rad mehanizacije uz pomoć koje će se očistiti nanosi i produbiti rečno dno ispod železničkog mosta. Ovi radovi su neophodni kako bi se smanjila opasnost od povreda učesnika ove manifestacije.

Takmičenje u skokovima sa starog železničkog mosta se u Užicu organizuje od 1993. godine. Posle tradicionalnog takmičenja u skokovima u vodu sa Starog mosta u Mostaru koje je prekinuto zbog rata u Bosni i Hercegovini, u novoj Jugoslaviji takmičenja su počela da se održavaju u Užicu, sa starog železničkog mosta preko reke Đetinje, kojim je nekada išla pruga uskog koloseka prema Sarajevu.

Visina mosta od površine vode je 11 metara, a po propozicijama takmičari skaču sa vrha mosta sa visine od 16m. Dubina reke je oko 4 metra. Vetra uglavnom nema tako da je ovo mesto pogodno za održavanje ovakvog takmičenja. Uslovi dozvoljavaju samo takozvane letačke skokove (u kojima skakač ne roni duboko), jer je dubina vode nedovoljna za druge vrste skokova.

Izvor:glaszapadnesrbije.rs/foto:turizamuzica.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

5 recepata za posne pizze koje morate probati

Oglasna Tabla

“Ostajte ovdje, sunce tuđeg neba neće vas grijat ko što ovo grije”: Najrodoljubivija pesma ikada napisana

Oglasna Tabla

Književni festival „Na pola puta“

Oglasna Tabla