5.5 C
Uzice
децембар 7, 2019
FOTO RAZGLEDNICA REPORTERI-DOPISNICI

INSPEKCIJA POSKIDALA TABLICE NELEGALNIM TAKSISTIMA

Republička inspekcija skinula je tablice sa vozila nelegalnih prevoznika na relaciji Požega – Užice, i  na taj način onemogućila njihov rad. Najviše nadrljali putnici, koji se već godinama muče sa ovim problemom. Inspekcija je, kao na filmu, iznenadila taksiste koji već godinama nelegalno prevoze putnike. Za samo pola sata svi su ostali bez tablica, a građani koji odavno nemaju adekvatan prevoz na ovoj relaciji, opet su se našli u nevolji.

53469927

„Sedela sam u vozilu i čekala da krenemo. U auto su ušli jedan muškarac i žena, pitali su taksistu koliko košta karta do Užica. On je rekao da je 200 dinara, na šta su oni počeli da se cenjkaju i pitaju može li jeftinije, jer je autobska karta 150 dinara. Taksista je rekao da ne može, pa su oni pitali da li još neko u tom terminu vozi u Užice. Čovek je pokazao na svog kolegu koji je bio parkiran nešto ispod nas. Tada su oni krenuli da izađu, a na vratima se pojavio treći čovek, kako smo posle saznali njihov kolega, koji je izvadio legitimaciju i počeo da piše prijavu vozaču. Zatim mu je naredio i da skine tablice sa vozila“, priča Dragana iz Užica koja godinama radi u Požegi.

Inspekcija je  po istom principu tražila prevoz i od ostalih taksista, pa su za samo nekoliko minuta svi ostali bez tablica. Jedan od njih, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je nakon plaćene kazne ponovo počeo da vozi.

„Jednostavno nemam izbora. Kada sam pre nekoliko godina ostao bez posla, morao sam da počnem nešto da radim jer sam zdržavam celu porodicu. Ovo nije prvi put da plaćam kaznu, ali i to mi se više isplati nego da ne radim uopšte. Isto tako, ja imam svoje stalne putnike koje ne mogu da izneverim. Kada su mi skinuli tablice, snalazio sam se na sve načine da te ljude prevezem do posla, jer njih niko ne pita kako dolaze na radno mesto.“

Na stranu nelegalnih taksista stali su i sami građani, kivni na lokalne samouprave koje nisu obezbedili adekvatne autobuske linije na ovoj relaciji:

„Šta hoće više  ta inspekcija?! Kao da se mi ne bi vozili autobusima kad bi ih bilo. Mog gazdu ne interesuje kako ću doći na radno mesto, a ne smem da kasnim. Često dolazim i  sat vremena ranije jer nemam prevoz onda kada bi meni odgovaralo“, kaže Milovan koji svakodnevno putuje na posao u Užice.

Najveći problem predstavlja činjenica da fiktivno postoji linija Požega – Užice i Užice – Požega koja je dodeljena prevoznicima iz Čačka i Užica. Međutim, prevoznici su najveći broj tih polazaka ukinuli. Nadležni organi opet ćute, a građani se snalaze kako znaju i umeju, jer im je jedino važno da sačuvaju sopstveni posao.

UŽICE – OGLASNA TABLA

output_bkzdes

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

4 najlepše posne čoko – torte za potpuni praznični ugođaj! Odlične su za slave, a jednostavne za spremanje!

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih KJP „Zlatibor“ za pružanje prve pomoći sa pokaznom vežbom

Oglasna Tabla

Velika rekonstrukcija srednjovekovne tvrđave na Đetinji

Oglasna Tabla

Vahida Đedović brutalno razotkrila sve maske današnjeg roditeljstva

Oglasna Tabla

„1 od 5 miliona Užice” organizuje akciju prikupljanja potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića

Oglasna Tabla

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prste da poližete: Četiri ideje za posni doručak!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla