15.8 C
Uzice
мај 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„Igre bez granica na snegu“ i za decu iz vrtića

Posle uspešno sprovedene akcije za osnovce, članove sportskih klubova, Sportski savez Čajetine organizovaće „Igre bez granica na snegu“ i za decu iz vrtića sa područja opštine. Takmičenje će se održati 1. marta u čajetinskom „Starom parku“ s početkom od 9 časova.

Pravo učešća imaju sva deca iz čajetinskih vrtića (Čajetina, Zlatibor, Rožanstvo, Sirogojno, Šljivovica, Mačkat, Kriva Reka). Ekipe će se nadmetati u četiri discipline, a jedan sastav činiće šestoro dece i vaspitačica. Prijave ekipa i potrebnu dokumentaciju potrebno je dostaviti Savezu (kontakt osoba: Nemanja Kutlešić, 0644024292).

Discipline su sledeće: sankanje (vaspitač prevozi ponaosob svakog člana ekipe na sankama kroz poligon), grudvanje (dva takmičara sa udaljenosti od 5 metara ubacuju loptice u korpu koju drži vaspitač ), džak (svaki takmičar iz ekipe skače u džaku oko postavljenog čunja i vraća se na startnu liniju), hokej na ledu (skijaškom palicom potrebno je dovesti loptu do označenog prostora za ubacivanje).

Iz Saveza kažu da je prevashodni cilj ovakvih manifestacija izvesti decu na sneg i razviti kod njih sportski duh kroz druženje sa vršnjacima. U planu je da se do kraja zime slične priredbe održe i za učenike u seoskim mesnim zajednicama, što bi ukupno činilo brojku od oko 400 dece koje su učestvovale u ovoj akciji Saveza.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Savršen i zdrav ručak za samo 300 dinara: Punjeni uštipci koji ne goje, a stvaraju sitost i održavaju organizam zdravim i vitkim

Oglasna Tabla

Treba praviti razliku između sukoba među vršnjacima i vršnjačkog nasilja

Oglasna Tabla

Film „Nebeska tema“ premijerno u Užicu: 26. maj

Oglasna Tabla