12.3 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

I ove godine samo trube,bez estradnih zvezda u Guči

GUČA-Organizator 58. Sabora trubača u Guči više neće dozvoliti da se u vreme ove manifestacije organizuju koncerti ekstradnih zvezda na štetu naših najboljih trubača iz Srbije ,ali će u budućnosti nastojati da u Guču dovodi najbolje trubače iz Evrope i celog sveta, odlučeno je na zajedničkoj sednici Saborskog odbora i Upravnog odbora kulturnog centra u Guči, pa je tako otpala i mogućnost održavanja koncerta Zdravka Čolića poslednjeg dana sabora, navodi se u saopštenju  predsednika  Saborskog odbora Slobodana Jolovića.

Sabor će po tradiciji biti otvoren  9. avgusta kod spomenika trubaču u centru Guče uz intoniranje himne „Sa Ovčara i Kablara“ i podizanje saborske zastave, kada je planirano i otvaranje izložbi, saborskog sajma turizma, knjiga, publikacija i privredne izložbe. U večernjim satima na pozornici ispred Kulturnog centra biće priređen kulturno-umetnički program, održano takmičenje mladih orkestara i dragačevskih trubača.

Na glavnoj pozornici na stadionu program će trajati tri dana. U petak 10.avgusta planiran je koncert pobednika 57. Sabora, koncert Dejana Petrovića i Big Banda, kao i tradicionalni ponoćni koncert finalista ovogodišnjeg sabora.

Finalno takmičenje najbolje plasiranih seniora iz predtakmičarskih centara biće održano u subotu 11.avgusta sa početkom u 20 sati a nakon toga dvočasovni koncert pobednika 58. Sabora.

Takmičenje majstora trube za ovogodišnju titulu „Šampion Guče“ biće održano poslednjeg dana Sabora, u nedelju 12.avgusta, a nakon toga koncerti Šampiona Guče Ekrema Mamutovića i Saše Krstić, kao i Majstora trube Dejana Lazarevića i Bobana Markovića.

Tu su i mnogi drugi programski sadržaji, među kojima su prateći programi, veliki broj kulturnoumetničkih društava iz zemlje i inostranstva, koncerti stranih orkestara, takmičenje zdravičara, izbor najlepše nošnje, improvizacija stare dragačevske svadbe, defile učesnika u programima, budilica i narodni višeboj.

Ovogodišnje kvalifikacije za Guču biće održane u devet predtakmičarskih centara. U Knjaževcu (18.maja), Boljevcu (8.juna), Goračićima (9.juna), Kovačici (24.juna), Vladičinom Hanu (6.jula), Surdulici (8.jula), Požegi za mlade orkestre (12.jula), Prijepolju – Kolovrat (21.jula) i Zlatiboru (29.jula).

Besplatni programi i trubački koncerti će doprineti sve većoj posećenosti i interesovanju domaće i strane javnosti za boravak u Guči u dane ove manifestacije, koja inače ima potencijal da postane malo, ali lepo uređeno i sadržajima obogaćeno turističko mesto, pogotovo nakon izgradnje autoputeva i aktiviranje aerodroma Morava u Lađevcima za civilni saobraćaj,navodi se u saopštenju.

Izvor: zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla