14.3 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

I dalje otvoren konkurs za prodavce u Lidlu – moguće zaposlenje na puno i nepuno radno vreme

Konkurs za 1000 prodavaca u Užicu i još 17 gradova širom zemlje, koji je početkom marta raspisala kompanija Lidl Srbija, još uvek je otvoren. Ovajprvi savremeni diskontni lanac u našoj zemlji, osim na puno, zapošljavaće radnike i na nepuno radno vreme.

Nepuno radno vreme podrazumeva sve situacije u kojima zaposleni radi manje od 36 sati nedeljno.U slučaju Lidla Srbija, postojaće nekoliko opcija za zaposlenje na nepuno radno vreme, raspoređenih u radnu nedelju koja traje 5 dana. Ugovorom na nepuno radno vreme, zaposleni ostvaruje iste benefite kao i kolege na istim pozicijama čija je radna nedelja puna, od 40 sati. Tako, ovi zaposleni imaju jednak broj dana godišnjeg odmora, godina rada donosi punu godinu staža, prijavljeni su na ugovoren iznos plate za koji se uplaćuju srazmerni doprinosi i osiguranja.

„Prednost ovog načina rada je što zaposleni za adekvatnu naknadu, radi manji broj sati i ima više slobodnog vremena. Lidl u velikom broju zemalja u kojima posluje primenjuje ovaj princip angažmana, koji kompaniji omogućava bolju organizaciju rada, a zaposlenima daje fleksibilnost uz konkurentnu naknadu, jer će sat rada u Lidlu biti bolje plaćen od tržišnog proseka u ovoj industriji“, poručuje rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla Srbija, Martina Petrović.

Kompanija Lidl koja je zbog fer odnosa prema zaposlenima u više zemalja nagrađivana kao najpoželjniji poslodavac i u Srbiji će sprovoditi elektronsku evidenciju radnog vremena koja omogućava plaćanje prekovremenog po sistemu „svaki minut se plaća“, što za zaposlenog sa ugovorom na nepuno radno vreme u ovoj kompaniji znači plaćanje prekovremenog rada i na mesečnom nivou i nakon perioda preraspodele dva puta godišnje.

U sklopu velikog talasa zapošljavanja, Lidlje početkom marta otvoriokonkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu. Pored Beograda, gde se planira zapošljavanje oko 300 ljudi, Lidl će u svakom od navedenih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.

Zainteresovani kandidati koji žele da rade u navedenim gradovima, mogu se prijaviti isključivo putem sajta karijera.lidl.rs.

Potrebno je da imajuminimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov. U skladu saLidlovim jedinstvenim modelom poslovanja,zadaci zaposlenih u prodavnicise ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavciimaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe. U sklopu temeljnih priprema za uspešno obavljanje radnih zadataka, Lidl će svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Užicu otvorena izložba „Banjaluka 1918“

Oglasna Tabla

Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Oglasna Tabla

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla