-0.6 C
Uzice
фебруар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Humanitarna akcija na Svetski dan pismenosti (VIDEO)

Povodom Svetskog dana pismenosti Dino park na Zlatiboru je pokrenuo akciju „Knjiga tebi na dar“. Učenici OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine su sa svojim nastavnicom srpskog jezika i književnosti posetili park i doneli knjige koje će biti poklonjene deci koja se nalaze na lečenju u bolnicama.

Humanitarna akcija koju je pokrenuo Dino park ima dvojaki cilj: da deci koja su na lečenju u bolnici ulepšaju trenutke koje provode tamo, a sa druge strane da im ukaže da su knjige svojevrsna vrata u jedan drugačiji svet, pun spoznaje, avanture i zabave.

„Možda je najbitnije, u sklopu ove akcije, što su deca poslala najbitniju poruku, a to je – da što više ljudi treba da čita, da se obrazuje i da deca shvate knjigu kao svog prijatelja,“ rekla je Slavica Srbinovska, PR Dino parka.

„Volimo ovakve akcije i uvek ćemo se rado odazvati ovakvom pozivu, a naročito nam je drago što smo danas ovde, na Dan pismenosti, da podelimo knjige sa vama i da pozovemo da se što više čita, da afirmišemo čitanje, jer knjiga je ipak najbolji drug i mislim da deca to još uvek znaju. To je jako važno, a na nama je da ih što češće podsetimo na to“, naglasila je Marija Vulović, nastavnica srpskog jezika.

 

Iz Dino parka su se na prikladan način zahvalili deci koja su ovu humanitarnu akciju shvatila veoma ozbiljno. Ova akcija imala je odjeka u javnosti, pa su u subotu i drugi posetioci poželeli da odvoje deo svog vremena i da se na Svetski dan pismenosti uključe u ovu plemenitu akciju. Među njima bilo je i onih najmlađih koji će značenje svog gesta postati svesniji kada u školskim klupama, učeći slova, u knjizi otkriju novi, šarenolik i veliki svet.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sloboda konsolidovala redove pred nastavak prvenstva

Oglasna Tabla

Izgradnja stanova u okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Sevojnu teku po planu

Oglasna Tabla

37. Sabor lovaca Srbije od 22. do 24. februara na Zlatiboru

Oglasna Tabla