10.7 C
Uzice
април 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

HIT KOMEDIJA „DO GOLE KOŽE“ U ČETVRTAK GOSTUJE U NARODNOM POZORIŠTU

djak

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice, u četvrtak 30. marta gostuje Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca sa urnebesnom komedijom „Do gole kože“. Predstava počinje u 20 časova, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici pozorišta svakog radnog dana 14:00 – 20:00.

I danas se sećam trenutka kada sam pre mnogo godina po prvi put došao u Kragujevac da sa ansamblom Teatra Joakim Vujić, održim radionicu o Šekspirovim dramama, iz čega je kasnije proistekla predstava Romeo i Julija. To je bio rad koji mi i dan-danas bolno nedostaje…. Moram da priznam, tada sam se zaljubio u onu šaškastu skupinu ispred i iza kulisa, u tu moju malu pozorišnu i umetničku porodicu, sa kojom prosto moram da ulećem u avanture, svaki put drugačije, svaki put praćene uvek drugačijim krizama, svaki put kreativne sa puno strasti. I svaki put na kraju te naše avanture nikako da poverujemo da nam je pošlo za rukom i da opet proslavljamo pozorište zajedno sa našom publikom.Tako su u prethodnim godinama nastale predstave poput Romeo i Julija, Seobe, Šeherezada i ova poslednja, Do gole kože. I svaki put sam imao onaj osećaj bliskosti sa našom publikom, da ona shvata da nismo tu da joj držimo pridike, već da zajedno sa njom doživimo snagu i magiju pozorišta. Upravo predstava „Do gole kože“ nam govori o snazi pozorišta da nam menja život. To je priča koja se tiče svih nas, nas koji sanjamo o tome da budemo lepi, poželjni i uspešni, a u realnom životu se ustvari u borbi za opstanak suočavamo sa sopstvenim strahovima, slabostima i porazima.

I kada na kraju naši junaci, s početka sasvim obični ljudi koji se dovijaju da prežive u džungli svakodnevnice, bez posla, bez perspektive, nevoljeni, stoje na bini, spremni da u pravom smislu te reči spuste pantalone, tada saosećamo sa njima, želimo im da postignu uspeh o kom sanjaju, a i mi se pri tome zabavljamo. Možda u tom momentu shvatamo da nije reč o tome da budemo seksi, nedodirljivi i neranjivi, poput svih onih likova sa TV-ekrana i časopisa koji nas svakodnevno nerviraju, već da je reč o tome da budemo svoji, da prihvatimo naše strahove i slabosti, da budemo autentični i pokažemo empatiju, da budemo sposobni da se nečim oduševimo i budemo hrabri. Da, možda to i jeste ključ za uspeh u životu.

Pjer Valter Polic, oktobar 2012

Po motivima priče Stivena Sinklera i Entonija Mekartena predstavu adaptirao i režirao Pjer Valter Polic

Glumačka podela:

Rajko – Vlada Živković

Trta – Nikola Milojević

Meče – Aleksandar Milojević

Željko – Ivan Vidosavljević

Velja – Zdravko Maletić

Ljuba – Čedomir Štajn

Prvi kandidat na audiciji – Bratislav Slavković

Drugi kandidat na audiciji – Nenad Vulević

Kostimograf – Jelena Janjatović

Kompozitor/muzičar – Dragoslav Tanasković

Garderoba – Dragica Ilić, Mirjana Todorović

Izvor:
www.teatar.rs
http://www.joakimvujic.com

cest

 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas je Veliki petak, najtužniji hrišćanski praznik

Oglasna Tabla

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla