22.4 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Haos u Prijepolju: „Mislili smo da će smak sveta“

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i olujnim vetrom zahvatilo je delove Prijepolja, gde je napravilo veliku materijalnu štetu na voćnjacima i putnoj infrastrukturi.

Voda se ulila i u nekoliko domaćinstava, javlja portal Prijepolje Info.

Nevreme je pogodilo grad u četvrtak predveče.

Pored seoskih i prigradskih delova i glavne saobraćajnice u centru grada bile su pod vodom, jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu kolicinu padavina, dodaje portal.

Poplavljene su kuće, koje se nalaze na samom ulazu u Prijepolje, voda je ušla u prostorije, a na terenu su vatrogasci koji izvlače pumpama vodu.

Prijepolje Info navodi da ništa nije bolje stanje ni kod gradskog stadiona u naselju Hašinbegovića polje, sve je pod vodom, a šteta je zabeležena i na „Lukoilovoj pumpi“, koja se nalazi neposredno pored magistrale.

„Mislili smo da će smak sveta, izgledalo je strašno. Nebo je bilo tamno i skoro da se spustilo na zemlju, jak vetar počeo je odjednom da duva, dok je kiša padala kao iz kabla. Nismo imali ni struje“, navodi portal da je rekao sredovečni muškarac koji živi u blizini benzinske pumpe na ulasku u Prijepolje.

Vladimir Ninčić iz okoline Prijepolja kaže da je „ovo katastrofa“.

„Svako malo pogodi nas neka vremenska nepogoda. Prvo grad, sad poplava. Ljudima su uništeni voćnjaci i malinjaci. Kako ce proći ova godina i šta ce se ubrati ostaje nam da vidimo“, rekao je on.

Jako nevreme juče je pogodilo i Ivanjicu, a danas se snažne padavine očekuje u celoj zemlji.

Izvor: mondo.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla

Novi zakon o komunalnoj policiji: Ako ne poslušate naređenje, kazna do 20 hiljada dinara

Oglasna Tabla