3.4 C
Uzice
март 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Gradski štab za vanredne situacije: Formirana Komisija za štete nastale u oblasti poljoprivrede

Teritoriju grada Užica u toku jučerašnjeg dana pogodilo je jako olujno nevreme praćeno gradom. Tokom trajanja nepogode u intervalu od jednog časa palo je oko 29,3 litra po m2, što je prouzrokovalo zadržavanje velike količine vode na ulicama i stvaranje bujica.

Vremenska nepogoda je dovela do značajnih oštećenja na putnoj infrastrukturi, konkretno  podizanja asfalta u par gradskih ulica. Došlo je do pada nekoliko stabala drveća, odrona, prodora vode u podrumske prostorije stambenih jedinica, kao i poslovne prostore u užem centru grada. Značajnija oštećenja evidentirana  su i na mreži kišne i fekalne kanalizacije,  na kojima je JKP „Vodovod“, po prijavi građana i izlaskom na teren,  u kratkom roku saniralo posledice.

Najveće štete pretrpeli su poljoprivredne kulture pošto je grad u okolnim selima u velikoj meri uništio  useve, posebno zasade  malina,.

Gradski štab za vanredne situacije je na sednici održanoj 13. juna formirao Komisiju za štete nastale u oblasti poljoprivrede koja će obilaskom terena podneti ovom telu zvanični izveštaj o prouzrokovanoj šteti.

Za vreme trajanja i nakon  nevremena  ekipe javnih preduzeća i dežurnih službi  u gradu bile su u pripravnosti i na terenu, i u kratkom roku su uspele da saniraju nastale posledice.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radna grupa odlučila: Kilogram malina ne sme biti jeftiniji od 1,45 evra

Oglasna Tabla

Stiže proleće!

Oglasna Tabla

Reprezentativni pozivi za Slobodine kadete

Oglasna Tabla