12.7 C
Uzice
октобар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Gradski prvoz grada Užica dostupan na Gugl mapi

Grad Užice je drugi grad u Srbiji, posle Niša, koji je u aplikaciji Google maps implementirao svoje linije sistema javnog prevoza, tako da od petka 21.juna aktivna je “live“ verzija na svih 7 gradskih linija.

Funkcionisanje Google maps aplikacije za koriscenje vozila javnog masovnog prevoza:
Kada se ukuca adresa na koju korisnik aplikacije treba da stigne, aplikacija prvo definiše najkraći put pešaćenja od trenutne lokacije korisnika do najbližeg stajališta, zatim prikazuje broj linije koju krisnik treba da koristi za prevoz i u koje vreme nailazi prvo vozilo na to stajalište, zatim koliko stajališta korisnik putuje, na kom stajalištu izlazi, i na kraju, koji je najkraći put pešačenja od stajališta do krajnje adrese koja je navedena.

Takođe korisnik ima opciju da planira svoje putovanje pa tako je moguće navesti željeno vreme dolaska ili kretanja na željenu adresu i tako precizno planirati svoje putovanje. Na primer ukoliko imate za cilj da na odredište stignete u 10 časova vi to unesete u aplikaciji i ona Vam kaže kada treba da krenete sa svoje lokacije kako bi stigli na odredište u željeno vreme.

Takođe u sistemu je implementiran i tarifni sistem na gradskim linijama tako da aplikacija daje informaciju i o ceni pojedinačne karte u vozilima koja se koriste na toj destinaciji.

U narednom periodu radi se na implementiranju i svih prigradskih linija u sistem.

U današnje vreme kada veliki broj građana ima pametne telefone, mogućnost korišćenja Google maps olakšaće kretanje kroz prikaz detaljnih informacija za korisnike sistema javnog prevoza.

Ovaj veliki projekat realizuje se pod pokroviteljstvom UNDP. Za realizaciju projekta od strane UNDPa angazovan je ekspert Andreja Glusčević koja je radila obuku zaposlenih u JP “Užice razvoj“ u odeljenju za Javni prevoz.

U procesu implementacije linija javnog gradskog i prigradskog prevoza na aplikaciji Google maps su gradovi Kragujevac i Subotica.

Izvor: uerazvoj.uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla

Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na takmičenju u Rumuniji

Oglasna Tabla

Ako pojedete samo jabuku dnevno, zaboravićete na lekare: Čuvar srca i zdravlja, bolja od lekova!

Oglasna Tabla

Pravo leto usred oktobra: Danas 28 stepeni, od sledeće nedelje još toplije

Oglasna Tabla

EU PRO predstavlja poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima na Zlatiboru 14. oktobra

Oglasna Tabla

Uhapšene dve osobe u Požegi zbog više krađa i silovanja stare žene

Oglasna Tabla

Danijela i Saša imaju četvoro dece, a reakcija okoline je često iznenađujuća

Oglasna Tabla