13.5 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

GRAĐANI SPREČILI IZVRŠITELJE DA STAMATOVIĆU ZAPLENE AUTO

Izvršitelji su pokušali da zaplene privatnu imovinu predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, jer, kako je obrazloženo, nije u potpunosti postupio po presudi Opštinskog suda u Užicu. U pokušaju zaplene imovine – automobila – izvršitelje su sprečili građani, koji su se okupili ispred Stamatovićeve kuće.

14441121_343193339346337_5909185332975757324_n

Stamatovića je tužila porodica Jeremić, zbog govora o njihovoj navodnoj zloupotrebi i uzurpiranju zemljišta oko jezera na Zlatiboru. Sud ga je kaznio sa 300.000 dinara, Stamatović kaže da je kaznu platio, ali je sa zakašnjenjem u jednom dnevnom listu objavio „izreku“, odnosno prvi deo presude, što mu je naložio sud.

Stamatović objašnjava da sud ne želi da prizna objavljivanje „izreke“, već traži objavljivanje u javnosti cele obrazložene presude, što je, kako smatra, nečuveno, jer samo obrazloženje može da sadrži i hiljade stranica. „Sada traže još 270.000 dinara da im platim zato što nije objavljeno obrazloženje presude, a sud nije precizirao. Sada su tu izvršitelji koji su došli da plene automobil. Ne znam šta bi sutra radili ljudima koji nemaju mogućnost da se pravno savetuju ili ne znaju da se odbrane, da dolaze u situaciju da izvršitelji dolaze i plene imovinu na ovaj način“, rekao je Stamatović.

Prema njegovim rečima, država bi trebalo da zaštiti građane, a ne oni da se štite od države i onih „koji su uzurpirali narodnu imovinu“. „Ja sam kao predsednik opštine samo upozorio samo državu i javnost da rade svoj posao i evo kakvu sam dobio nagradu“, rekao je Stamatović.

Izvor: RTS

output_b1zhha

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla