-3.4 C
Uzice
фебруар 17, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„FIGURACIJE NA PAPIRU“ U UŽICU DO 8. MAJA

CECA

Izložba „Figuracije na papiru“, koja je okupila mlade umetnike, u okviru regionalnog autorskog projekta „Umetnost na papiru“, može se pogledati u Narodnom muzeju Užice do 8. maja. 

To je druga izložba koja se priređuje u okviru tog projekta, kojim je planirano da se organizuje 12 izložbi, a čija je autorka Biljana Jotić, kustoskinja iz Beograda. Radove su izložili mladi autori domaće likovne scene: Gala Čaki, Vladimir Lalić, Veljko Valjarević, Tijana Kojić, Kristina Pirković, Branka Đurašković, Predrag Đukić, Marko Stajić, Anđela Mujčić, Đerđi Ačaji, Vojislav Radovanović, Ivana Milev, Koštana Đurić, Ivana Živić, Predrag Kovačić, Andrijana Danilović, Petar Mošić, Jelena Vićentić, Petar Sibinović.

Oni su, na poziv Biljane Jotić, tokom proteklih nekoliko meseci, stvarali radove upravo za taj projekat. Izloženi radovi su različitih poetika i likovnih rešenja, a njihova zajednička nit je papir kao medij za umetničko promišljanje i kreativni izazov u susretu umetnika sa belinom papira.

Postavka predstavlja likovno istraživanje motiva, odnosno figuracije i njenih varijacija od portreta, preko manipulacija sa formom do njene redukcije i apstraktnog iskaza.

Izvor:danas.rs/tekst:N.K.

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sveto trojstvo zdravlja: Sok od cvekle, šargarepe i jabuke čini čudo vašem organizmu

Oglasna Tabla

Jesu li Miša i Medeni sve pogodili: Ovako kažu meteorolozi za vreme do kraja zime

Oglasna Tabla

Deset izložbi u Gradskoj galeriji Užice tokom 2019.

Oglasna Tabla