13.3 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

FEJSBUK PRIZNAO GREŠKU: Ukida se opcija koja je mnoge razbesnela!

Fejsbuk je upravo uradio nešto što se gotovo nikada ne događa priznao grešku, pošto je ova društvena mreža objavila da i zvanično prekida eksperiment podele Home strane na News Feed i Explore Feed.

U prethodnih nekoliko meseci Fejsbuk je eksperimentisao sa podelom Home stranice na News i Explore Feed, tačnije stranicu na kojoj vidite postove prijatelja i drugu na kojoj se nalaze postovi stranica. Eksperimentom je bilo obuhvaćeno šest zemalja: Srbija, Slovačka, Bolivija, Gvatemala, Kambodža i Šri Lanka.

“Ljudi ne žele razdvojene feed-ove“, napisao je rukovodilac Fejsbuk News Feed-a Adam Moseri u opisu apdejta “Rezultati anketa su pokazali da korisnici nisu zadovoljni postovima koje vide, a razdvojeni feed-ovi im nisu pomogli da se više povežu sa prijateljima i porodicom.

mark_zuckerberg_zab_clip

Moseri ističe da više ne postoji potreba da feed-ovi budu uopšte razdvojeni, prenosi B92.net.

Pablišeri, odnosno mediji i kompanije su najmanje profitirali od ove promene nakon što je Fejsbuk neprestano menjao algoritme po kojima se postovi prikazuju, ali Fejsbuk je odgovorio na gomilu kritika na račun toga da ova društvena mreža nije pogodna za biznis: jednostavno idite.

U međuvremenu, kompanija nastavlja sa eksperimentisanjem na News Feed-u. Naime, trenutno se testira opcija posvećena lokalnim vestima pod nazivom „Today In“ koja je dostupna samo u šest gradova.

Izvor:blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Užicu otvorena izložba „Banjaluka 1918“

Oglasna Tabla

Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Oglasna Tabla

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla