-0.6 C
Uzice
фебруар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

Facebook prati šta radite čak i kad ste izlogovani

Više nije nepoznanica da Facebook prikuplja veliki broj podataka o svojim korisnicima. Ono što je manje poznato jeste da Facebook prati svoje korisnike čak i kada se ne služe njihovim servisom ili one koji uopšte nisu njegovi korisnici.

Čak i ako nikad nisi bio prijavljen ili si odjavljen s Facebooka, ova društvena platforma verovatno prati tvoje virtualne korake – i ne nudi ti nikakav način da to izbegneš, piše Poslovni puls

Facebook prati korisnike koji posećuju aplikacije i web stranice koje imaju ugrađene usluge kao što su „like“ i „share“, objavio je na svom blogu Dejvid Baser, direktor za upravljanje proizvodima.

Pošto web stranice i aplikacije ne znaju ko je od njihovih korisnika prijavljen preko Facebooka, ne mogu razlikovati korisnike od ne-korisnika društvene mreže kada šalju podatke Facebooku.

„Kada posetite web stranicu ili aplikaciju koja koristi naše usluge, mi primamo informacije čak i ako ste izlogovani ili uopšte nemate Facebook nalog“, naveo je Baser.

Među podacima koje Facebook prikuplja od ne-korisnika su njihove IP adrese, operativni sistem i pretraživač koji koriste i prisustvo „kolačića“.

IP adrese se mogu koristiti da se otkrije geografska lokacija i „kolačići“ često imaju funkciju „identifikatora koje web stranice koriste kako bi saznale jeste li ih već posetili ranije“, naveo je Baser.

Izvor: rs.n1info.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krivična prijava za zastupnika FK zbog utaje poreza

Oglasna Tabla

Haos u čajetinskoj skupštini, umalo tuča, od pretnji do psovanja majke

Oglasna Tabla

Raspust za đake u Užicu produžen za još jednu sedmicu, do 1. marta!

Oglasna Tabla