11.7 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

EKIPA „KUMANOVKA“ PRAVI NAJBOLJI AJVAR NA ZLATIBORU

Ekipa „Kumanovka“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“ održanog na Kraljevom trgu Zlatiboru. Pobednička ekipa plasirala se direktno u finale koje će se održati u subotu, 22. oktobra na istoj lokaciji.

unnamed

 „Mi se profesionalno bavimo proizvodnjom ajvara i zbog toga smo se odlucili da se prijavimo na takmicenje i probamo da osvojimo titulu za najbolji recept na Zlatiboru. Na sutrasnjem takmicenju boricemo se za titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji i nadamo se da ce nas recept uspeti da osvoji jedno od prva tri mesta u konkurenciji sampionskih ajvara iz svih delova Srbije -kaze kapiten pobedničke ekipe.

Recept za drugoplasirani ajvar imala je ekipa “Porodicni ajvar”, dok je treće mesto pripalo ekipi ”Vendome”.

”Danas smo odrzali poslednje kvalifikaciono takmicenje u trecoj sezoni karavana i uspesno proglasili poslednjeg u nizu ajvar majstora koji ce na sutrasnjem finalnom takmicenju predstavljati Zlatibor. Sutra nas ocekuje 20 takmicarskih ekipa iz svih krajeva Srbije. Pobednike ocekuju vredne nagrade, a najbolju ekipu prestizna titula najboljeg ajvar majstora u 2016. godini – kaže Ljiljana Vukotić, organizator manifestacije.

Pobednike je birao tročlani stručni žiri u sledećem sastavu: Gordana Sopalovic, tehnolog kompanije Zlatiborac, Milenka Arsenijevic, sef kuhinje Studentskog odmaralista Ratko Mitrovic, Rada Pantic, sef restorana Grand. Pobednici su osvojili mini elektrik štednjak iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo, drugoplasirana ekipa osvojila je posuđe „Metalac“ Gornji Milanovac, dok je treća nagrada bila mali kućni aparat.

Karavan “Izađi mi na teglu” na Zlatiboru zavrsava svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na svom putuu do velikog finala obišao je preko 20 gradova. Nadmetanje za najbolji ajvar u Srbiji se nastavlja!

output_meivxk

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla