18.7 C
Uzice
април 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

EKIPA „DINO PARK“ POBEDNIK TAKMIČENJA „IZAĐI MI NA TEGLU“

Manifestacija “Izađi mi na teglu”, svojevrsno takmičenje u pripremi čuvenog srpskog specijaliteta – ajvara održano je na Kraljevom trgu na Zlatiboru u organizaciji udruženja „Bašta mašta“ i TO „Zlatibor“.

Nabolji ajvar, po oceni žirija, pripremila je ekipa “Dino park”.

„Definitivno nismo očekivali pobedu jer smo prvenstveno došli da se zabavimo. Pokazali smo da je tim „Dino park“ tim koji pobeđuje. Imali smo veoma uspešnu sezonu a sada smo osvojili i prvo mesto na ovoj manifestaciji, što nas veoma raduje“, kaže kapiten ekipe Milica Zec.

U jakoj konkurenciji drugo mesto osvojila je ekipa “Gold gondola”, a treće mesto pripalo je „Popečiteljima”.

U celodnevnom takmičenju učestvovalo je 11 ekipa, a svi posetioci druženja imali su priliku da, uz najbolji ajvar, prisustvuju i zabavnom programu.

Najuspešnije ekipe su dobile vredne nagrade, a prvoplasirani šporet “Smederevac”. Pobednik današnjeg takmičenja će predstavljati Zlatibor na finalu koje će se održati u Sokobanji.

Takmičarima su i ove godine bili obezbeđeni svi potrebni uslovi za nadmetanje: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, stolovi i stolice, peći za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika, ulje, šećer i so.

Učešće je, po rečima organizatora, bilo dozvoljeno samo uz poštovanje sledeće recepture: kašičica znanja, prstohvat brižljivo čuvane tajne predaka, malo dobre volje, mrvica hrabrosti i nezamenljivi sastojak “zdrav” takmičarski duh!

Izvor:Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Saopštenje za javnost povodom Odluke o prenosu Aerodroma Ponikve na Republiku Srbiju

Oglasna Tabla

Užički reli šampion u sastavu prve srpske auto reprezentacije

Oglasna Tabla

Užički arheološki lokaliteti uskoro dostupniji turistima

Oglasna Tabla