28.6 C
Uzice
јун 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Družba dva asa: Dejan svirao Vujadinu na uvce

DIVNA, nostalgična fotografija, nastala u selu Duboko iznad Užica, vremeplovom nas vraća u 1996, a na slici su proslavljeni trubač Dejan Petrović, fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Srbije Vujadin Savić i njegov brat Uroš.
Dejan je tada kao dvanaestogodišnjak već uveliko krenuo putem oca, legendarnog Miće Petrovića, četvorostrukog dobitnika „Zlatne trube“ koju na Saboru trubača u Guči tradicionalno dodeljuju „Večernje novosti“. Mića je, nažalost, prerano otišao, 2000. godine, ali ga je Dejan više nego dostojno nasledio prigrlivši još tri „Zlatne trube“.

Petrovići su iz Dubokog, ali – otkud Savići

sa njima? Za to je „kriv“ Bora Komad, čuveni reporter „Novosti“ koji je dugo godina dodeljivao prestižno priznanje našeg lista u Guči. Komad je na svečanost, kad je Mića Petrović osvojio jednu od nagrada, pozvao prijatelje – velikana Crvene zvezde Dušana Savića, njegovu suprugu Marinu i njihove sinove. Dejan je prigrlio očevu „Zlatnu trubu“, a kad su Savići u pitanju, zanimljivo je da je fudbalska lopta tada bila preokupacija osmogodišnjeg Uroša, koji je kasnije otišao sasvim drugačijim putem i postao biznismen. Tri godine mlađeg Vujadina su u tom periodu, očigledno, više privlačile lubenice.

Neke nove šampione trube izrodiće 57. sabor u Guči, koji počinje sutra i traje do nedelje 12. avgusta.

Izvor: novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Roditelji, važno pred upis !

Oglasna Tabla

Za osnovce sutra kraj školske godine

Oglasna Tabla

U susret EKO vašaru (VIDEO)

Oglasna Tabla